AFN nie odpala po wymianie silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, wymieniłem w swoim Golfie 3 silnik z AFN na AFN. Wszystko podłączone, wszystko fajnie ale silnik nie odpala. Próbowałem odpalać na Plaka i na plaku chodzi a na robie juz nie chce. Wtryski leją coś tam. W pewnym warsztacie dowiedziałem sie że może być to wina immo. Co wy na to? Da się zrobić coś samemu z tym? Pozdrawiam.
Zapraszam do mojego tematu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=549973" onclick="window.open(this.href);return false;
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
immo jak odcina ,to zawsze w identyczny sposób ...odpala na ok.sekundę i gasnie ...i tak za kazdym razem ....u ciebie skoro się nie odzywa ,to ewidentnie coś jest zastane w pompie ,albo zapowietrzoneRaca pisze: W pewnym warsztacie dowiedziałem sie że może być to wina immo
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
A sprawdzałeś elektrozawór n109 na pompie ten który odcina paliwo ? czy dostaje napięcie ?
Audi A4 1.9 TDi BKE + 145km
Gdy przekręcam kluczyk w stacyjce w pompie słychać cyknięcie więc prawdopodobnie działa.
Zapraszam do mojego tematu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=549973" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dansli
- Ma gadane
- Auto: GOLF4 4mot. ARL; GOLF 6R CRZA
pierwsze co to trzeba sprawdzić czy pompa wogóle podaje paliwo ( wykręcić wtrysk, lub przewód i zobaczyć trzy tryska paliwo przy próbie odpalenia silnika). Po drugie najlepiej spróbować zostawić stary sterownik z poprzedniego silnika zeby wyeliminować problem z immo.
kolejna rzecz to dobrze odpowietrzyć układ i musi zagadać.
Jeszcze jedna rzecz jaka kiedyś miałem to po dwu letnim postoju silnika i założeniu do innego samochodu też nie chciał odpalić po wymianie pompy wtryskowej silnik odpalał normalnie (prawdopodobnie pompa "się skończyła" i nie zaciągała paliwa)
kolejna rzecz to dobrze odpowietrzyć układ i musi zagadać.
Jeszcze jedna rzecz jaka kiedyś miałem to po dwu letnim postoju silnika i założeniu do innego samochodu też nie chciał odpalić po wymianie pompy wtryskowej silnik odpalał normalnie (prawdopodobnie pompa "się skończyła" i nie zaciągała paliwa)
Montaż i serwis ogrzewań postojowych WEBASTO. Adaptacje, kodowania itd.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Re: AFN nie odpala po wymianie silnika
podepnij na krótko z aku + do tego zaworu i dopiero odpalRaca pisze:Gdy przekręcam kluczyk w stacyjce w pompie słychać cyknięcie więc prawdopodobnie działa.
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Jutro spróbuję to zrobić. Dam znać czy pomogło
Niestety, nie pomogło. Auto wjeżdża jutro na warsztat