1.9 SDI Przepustnica kolektora ssacego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Nowicjusz312
- Mały gagatek
Witam, mam maly problem. Podczas gaszenie silnika strasznie mi go telepie. Znajomy kazal mi sprawdzic przepustnice kolektora ssacego.
Ku mojemu zdziwieniu przepustnica nie jest wgl podlaczona. Szukalem kabla i wezyka, ale nie znalazlem.
Moze wiedzie jak go podlaczyc ?
Ku mojemu zdziwieniu przepustnica nie jest wgl podlaczona. Szukalem kabla i wezyka, ale nie znalazlem.
Moze wiedzie jak go podlaczyc ?
Masz tam i kabel podciśnieniowy i wtyczkę elektryczną ? Znaczy się miejsce na ich podpięcie ?
- Nowicjusz312
- Mały gagatek
kabel podcisnienia jest, tzn. tak mi sie wydaje ze to do niego. Ale kabla zasilajacego nie ma
Tak to wyglada
http://zapodaj.net/c04ffcbc11213.jpg.html
Tak to wyglada
http://zapodaj.net/c04ffcbc11213.jpg.html
Musisz to dobrze obejrzeć. Jeżeli ktoś go nie uciął, choć nie wiem po co miałby to robić, to gdzieś musi być
na pewno. A ten wężyk średnicą i długością pasuje, aby go podpiąć ?
na pewno. A ten wężyk średnicą i długością pasuje, aby go podpiąć ?
- Nowicjusz312
- Mały gagatek
Wezyk bedzie pasowal, ale tej wtyczki nie moge znalesc. Cos znalazlem, ale nie pasuje wtyczka jest na 3 bolce
Moze zapytam tak. Do czego powinno to byc podlaczone ? I czy to moze miec cos wspolnego z wiekszym spalaniem ?
Nie pisz posta pod postem, używaj opcji "edytuj" / Moderator
Moze zapytam tak. Do czego powinno to byc podlaczone ? I czy to moze miec cos wspolnego z wiekszym spalaniem ?
Nie pisz posta pod postem, używaj opcji "edytuj" / Moderator
Prawdopodobnie miałeś przepustnice elektroniczną, a ktoś założył podciśnieniową - stąd brak odpowiedniej wtyczki i wężyka. Ta wtyczka w tle na zdjęciu (4 piny) prawdopodobnie jest do tej elektronicznej przepustnicy.
Może zrób tak. Podaj kod silnika , rok i numer klapy gaszącej. Może ktoś z dostępem do Etki Ci to sprawdzi.
- Nowicjusz312
- Mały gagatek
Co do elektrycznej przepustnicy to bardzo ciekawe, sprawdze to byc moze masz racje.
Mam jeszcze takie pytanie. Czy przez nie dzialajaca przepustnice autko moze wiecej spala paliwa ?
Podlaczylem elektryczna przepustnice i dziala Tylko nie zamyka sie przy gaszeniu, ale z tym chyba wiem co zrobic
Wielkie dzieki za pomoc, temat do zamkniecia
Mam jeszcze takie pytanie. Czy przez nie dzialajaca przepustnice autko moze wiecej spala paliwa ?
Podlaczylem elektryczna przepustnice i dziala Tylko nie zamyka sie przy gaszeniu, ale z tym chyba wiem co zrobic
Wielkie dzieki za pomoc, temat do zamkniecia
-
- Użytkownik
- Auto: mk4 variant
- Silnik: axr
Nowicjusz312, telepie Ci calą budą przy gaszeniu silnika ?
mk1 1.6D->mk2 GT special->mk3 1.6->mk3 1.8aam->mk2 GT special->mk3 GTD->mk3 GT adz->astra II->mk3 TD-> passat B4 1.8->mk3 GT TDI->mk2 GT special>mk4 SDI
- Nowicjusz312
- Mały gagatek
Cala buda nie, ale dość mocno szarpie aż czuć w fotelu jak się siedzi jak zatrzęsie
-
- Użytkownik
- Auto: mk4 variant
- Silnik: axr
Mam to samo.sterowanie elektr. Raczej jest sprawna z tego co kiedys obserwowalem.Silnik aqm.
mk1 1.6D->mk2 GT special->mk3 1.6->mk3 1.8aam->mk2 GT special->mk3 GTD->mk3 GT adz->astra II->mk3 TD-> passat B4 1.8->mk3 GT TDI->mk2 GT special>mk4 SDI
- Nowicjusz312
- Mały gagatek
Sprwadz dokladnie, podczas gaszenia powinna sie zamykach na chwile a potem wrocic do pozycji otwartej
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Z tyłu na filtrze oleju leży wtyczka do przepustnicy Pierburg 038 128 063C. Miałeś zmieniany kolektor ssący razem z przepustnicą podciśnieniową od jakiegoś starszego modelu...
Co do spalania to moim zdaniem nie ma żadnego wpływu. Wkurzające jest to trzęsienie przy gaszeniu...
Co do spalania to moim zdaniem nie ma żadnego wpływu. Wkurzające jest to trzęsienie przy gaszeniu...
- Nowicjusz312
- Mały gagatek
Jo, ale juz wymienilem na elektyrczna. Teraz tylko trzeba usunac blad w alarmie i bd po problemie tak mysle
Kat wtrysku i dawaka paliwa ma duze znaczenie co do spalania ?
Kat wtrysku i dawaka paliwa ma duze znaczenie co do spalania ?