troche krótkie te logi
co moge powiedzieć kanał 011
pozycja z actual MAP 2007,6 wobec wymaganych 1822,8 na granicy przeładowania (może sztanga od gruchy sie zacina lekko albo N75)
reszta na podstawie tego co jest ok
następnym razem rób logi od 1500obr/min (gaz w podłoge) do zamkniecia obrotomierza
Strasznie telepie silnikiem, falowanie obrotów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Strasznie telepie silnikiem, falowanie obrotów !!!
Odgrzewam kotleta. Chciałbym wiedzieć w jakim zakresie może wahać się dynamiczny kąt wtrysku?? W moim samochodzie skacze o jakies 4-6 moze nawet 8 jednostek. W grupie 004 mam odchyki rzedu 0,2-0,4. Pytam ponieważ samochód czasami poszarpuje i zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest przyczyną.
Korekcje dawek są w okolicach 0 zazwyczaj 0,13 do -0,15 chyba coś takiego.
Korekcje dawek są w okolicach 0 zazwyczaj 0,13 do -0,15 chyba coś takiego.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
-
- Nowicjusz
Strasznie telepie silnikiem, falowanie obrotów !!!
Witam, podłączę się pod temat
Walczę, usprawniam, naprawiam...
Problem był, teraz jest może troche mniejszy. Mianowicie chodzi o odpalanie zimnego silnika po długim postoju gdy temp na zewnątrz spada ponizej 0, niestety nie jest to ładne bryyyttt, tylko jakies powiedzmy 2 obroty wałem i tak jakby wział np na 2 cylindy i po ułamku sekundy drugie dwa.
wtryskiwacze wszystkie sprawne(jedną końcówkę miałem do wymiany)-ciśnienie wtryskiwaczy 210, nowe podkładki, kąt wtrysku ustawiony wg forumowej fotoporady na 53 jednostki, wszystkie filtry w porządku, paliwo też, dodatkowo przewody paliwowe pod maską w 70% wymienione, świece nowe roczne, sprawdzałem są obecnie sprawne-dodatkowo vagiem wydłużyłem lekko czas grzania, rozrusznik nowy z allegro, akumulator dwa lata z dosc dużą mocą rozruchu całe moje myśli skierowane na zawór N108 regulacji dynamicznej kąta czy to moze miec wplyw, wg ksiązki Poradnik uzytkownika VW Golf sprawdzajac dzialanie zaworu N108 mierząc rezystancje miedzy pinem 2 i 3 wtyczki przy pompie to wychodzi ze zawor jest walnięty bo powinno byc miedzy 12-20ohm, z drugiej strony wyczytałem na forum ze wartosc tą mierzy sie miedzy 9 i 10 stykiem to jest ok, do tego testując go vagiem na odpalonym silniku to zmieniał prace sinika glosniej i ciszej... ale czy to wystarczyło? dodam ze na rozgrzanym silniku na jałowym biegu w grupie 004 mam w polu 2 - O.4BTDC, a w polu 3 - 1.1BTDC
Czy coś podejrzewacie?"
Czy lepiej pompe dać do regeneracji
dorzucę filmik z odpalania rok temu zimą
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mxfubn8 ... e=youtu.be[/youtube]
Walczę, usprawniam, naprawiam...
Problem był, teraz jest może troche mniejszy. Mianowicie chodzi o odpalanie zimnego silnika po długim postoju gdy temp na zewnątrz spada ponizej 0, niestety nie jest to ładne bryyyttt, tylko jakies powiedzmy 2 obroty wałem i tak jakby wział np na 2 cylindy i po ułamku sekundy drugie dwa.
wtryskiwacze wszystkie sprawne(jedną końcówkę miałem do wymiany)-ciśnienie wtryskiwaczy 210, nowe podkładki, kąt wtrysku ustawiony wg forumowej fotoporady na 53 jednostki, wszystkie filtry w porządku, paliwo też, dodatkowo przewody paliwowe pod maską w 70% wymienione, świece nowe roczne, sprawdzałem są obecnie sprawne-dodatkowo vagiem wydłużyłem lekko czas grzania, rozrusznik nowy z allegro, akumulator dwa lata z dosc dużą mocą rozruchu całe moje myśli skierowane na zawór N108 regulacji dynamicznej kąta czy to moze miec wplyw, wg ksiązki Poradnik uzytkownika VW Golf sprawdzajac dzialanie zaworu N108 mierząc rezystancje miedzy pinem 2 i 3 wtyczki przy pompie to wychodzi ze zawor jest walnięty bo powinno byc miedzy 12-20ohm, z drugiej strony wyczytałem na forum ze wartosc tą mierzy sie miedzy 9 i 10 stykiem to jest ok, do tego testując go vagiem na odpalonym silniku to zmieniał prace sinika glosniej i ciszej... ale czy to wystarczyło? dodam ze na rozgrzanym silniku na jałowym biegu w grupie 004 mam w polu 2 - O.4BTDC, a w polu 3 - 1.1BTDC
Czy coś podejrzewacie?"
Czy lepiej pompe dać do regeneracji
dorzucę filmik z odpalania rok temu zimą
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mxfubn8 ... e=youtu.be[/youtube]