Leci olej z odmy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Leci olej z odmy
Czy w takiej pokrywie zaworów da się wymienić samą odmę ? Czy trzeba całą pokrywę wymieniać ? Bo leci mi za dużo oleju z odmy...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Leci olej z odmy
Chyba masz za duże przedmuchy,no niestety.Podjedź do mechanika niech swoim okiem zerknie czy te przedmuchy są jeszcze do przyjęcia czy to już powolny koniec.
Leci olej z odmy
Podjadę do znajomego niech mi sprawdzi ciśnienie na cylindrach czy jest dobre. I napiszę co i jak później.
Leci olej z odmy
Kompresja sprawdzona na cylindrach wynik w przedziale 29-30 bar na 4 cylindrach także jest dobrze. Uszczelka pod głowicą też dobra bo też sprawdzał takim specjalnym testerem.
Leci olej z odmy
No to super.To niech jeszcze sczyta błędy.Sprawdzi ten czujnik temperatury i jaka masz dawkę paliwa ustawioną.Zapamiętaj co powie i daj znać.
Leci olej z odmy
Czujnik temperatury wymieniłem. Auto odpala nadal tak samo. Ale podczas montazu nowego czujnika znalazłem jeden przewód z kostką który jest wyczepiony i nie wiem gdzie go wczepić... :/ Kolor przewodu jest brązowo żółty... zrobię zdjęcie i wrzucę tutaj