[ALH] cieknie pompa wtryskowa.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony pt sie 06, 2010 16:13 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordSpooky
- Użytkownik
- Kontakt:
Dzieki zyggy, tak jak pisales, u mnie to samo koszt 20 zeta. Pozdrawiam!
Re: [ALH] cieknie pompa wtryskowa.
Wygląda na to, że mi też z tego miejsca cieknie i kapie
Nie mogę namierzyć numeru tego oringa (7 - patrz rysunek) oraz śruby (8 - patrz rysunek).
Proszę o pomoc
Nie mogę namierzyć numeru tego oringa (7 - patrz rysunek) oraz śruby (8 - patrz rysunek).
Proszę o pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak umiesz kręcić śrubki to nie ma powodu do obaw.Nic tam nie przestawisz odkręcając tą śrubę.Dla tego się Chłopaki śmieją z tej naprawy.
gelek82, oring "7" ma nr 1 460 210 349 bosch, śruba "8" 2 463 452 001 bosch
Możesz to nawet zrobić na pakuły hydrauliczne lub taśmę gaflonową. Nic nie popsujesz.
pzdr
zyggy
zyggy
Dziękuje za pomoc bo w Etce te numery nie występują.
Dostałem oring w intercarsie 3 zł, wymienie i zobaczymy czy będzie OK.
W zasadzie problem zauważyłem przy dużych mrozach poniżej -10, na zimnym silniku, zaraz po odpaleniu kapie co chwile kropla na śnieg
A jak się nagrzeje to nie widać wycieku.
A tak w ogóle to do czego służy ta duża śruba nr 8 i mała nr 10 ? Zgaduje, że za nią znajduje się komora wysokiego ciśnienia. Czy jest jakaś potrzeba aby tam zaglądać ?
Nie mogę odnaleźć tego w literaturze.
Ciekawy materiał - foto relacja ze składania pompy
http://gnarlodious.com/Vanagon/Bosch_Pump/-Rebuild
Dostałem oring w intercarsie 3 zł, wymienie i zobaczymy czy będzie OK.
W zasadzie problem zauważyłem przy dużych mrozach poniżej -10, na zimnym silniku, zaraz po odpaleniu kapie co chwile kropla na śnieg
A jak się nagrzeje to nie widać wycieku.
A tak w ogóle to do czego służy ta duża śruba nr 8 i mała nr 10 ? Zgaduje, że za nią znajduje się komora wysokiego ciśnienia. Czy jest jakaś potrzeba aby tam zaglądać ?
Nie mogę odnaleźć tego w literaturze.
Ciekawy materiał - foto relacja ze składania pompy
http://gnarlodious.com/Vanagon/Bosch_Pump/-Rebuild
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kolego, to jest zaślepka, tam można zamontować ponoć czujnik zegarowy do regulacji kąta wtrysku.
pzdr
zyggy
zyggy
Witam, niestety nie udało mi się odkręcić śruby, za mało miejsca na manewry przez przewody wtryskowe, żaden klucz nie podchodzi aby sprawdzić czy będzie dobry bo to jakaś śruba trójkątna.
Widzę, że czeka mnie odkręcenie przewodów i ewentualne odpowietrzenie to z tym sobie poradzę, ale zanim zacznę działać to proszę o pomoc we wskazaniu pasującego klucza do tej trójkątnej śruby aby mógł go kupić w razie czego.
dzięki za odpowiedź
Widzę, że czeka mnie odkręcenie przewodów i ewentualne odpowietrzenie to z tym sobie poradzę, ale zanim zacznę działać to proszę o pomoc we wskazaniu pasującego klucza do tej trójkątnej śruby aby mógł go kupić w razie czego.
dzięki za odpowiedź
Koledze ten wyciek usuwał mechanior,a on tylko patrzył. Jak pozbędziesz się przewodów ciśnieniowych, to podobno jakiś zwykły klucz nasadowy pasuje na tą środkową. Znam to tylko z opowieści kolegi.
pzdr
zyggy
zyggy
prosze bardzo klucz do pompy boschproszę o pomoc we wskazaniu pasującego klucza do tej trójkątnej śruby
-
- Nowicjusz