Szarpanie golf IV 1.9 TDi 90KM 1998r
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Golf IV
- Silnik: Ajm
Witam.. od jakiegoś czasu mam problem ze swoim dieselkiem... Otóż problem polega na tym iż gdy jest zimny po odpaleniu szarpie nim przez jakieś 3 sekundy .. tak samo występuje problem gdy jest nagrzany przy dojezdzaniu do świateł czy to luz czy bieg dopuki się nie zatrzymam telepie silnikiem.. dodam również iż obroty silnika są na stałym poziomie około 950 obr/ min.. w czym tkwi problem ..? Proszę o pomoc
Nastawnik i podobne problemy ...
Szukaj bo jest o tym masa tematów
Szukaj bo jest o tym masa tematów
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
- Auto: Golf IV
- Silnik: Ajm
grzesiek1238, nie zaszkodzi ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Przerabiałem podobny temat u siebie. A jak u Ciebie że sprzęgłem? Biegi wchodzą dobrze? U mnie po wymianie sprzęgła na G60 i koła zamachowego na jednomas takie drgania np przy dojeżdżaniu do świateł znikły. Myślałem że to od nastawnika, ale winny był głównie docisk Sprawdź może korekcje na cylindrach, u mnie skakały bardzo podczas tych drgań.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Książkowe wręcz objawy padającego dwumasu ...opisanych przypadków gdzie przy identycznych objawach sprawcą okazał sie dwumas jest tyle , że wystarczy wpisac w google i nikt nie będzie miał watpliwościgrzesiek1238 pisze:problem polega na tym iż gdy jest zimny po odpaleniu szarpie nim przez jakieś 3 sekundy .. tak samo występuje problem gdy jest nagrzany przy dojezdzaniu do świateł czy to luz czy bieg dopuki się nie zatrzymam telepie silnikiem
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018