Wypadająca rura intercoolera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
To dobrze,że sobie poradziłeś. Nie ma opcji,ze"za bardzo uszczelniłeś górną częśc"... Tam musi byc szczelnie !!
Dziś ja zauważyłem to samo u siebie Rura praktycznie cała wyskoczyła. O dziwo nie miałem żadnych ubytków mocy, czy fest czarnego dymu. Zaciekawił mnie tylko niewielki nalot olejowy na górnej osłonie silnika i dopiero po tym zorientowałem się o co come on
Ps. spodobał mi się motyw z "tyrytytkami"
Ps. spodobał mi się motyw z "tyrytytkami"
No to pozostaje zakup nowej rulki lub miskowanie jakiejs sztywnej stabilnej konstrukcji.
Póki co tyrytytki dają radę.. takie proste a jakie skuteczne Polecam to rozwiązanie
jedna duża po obwodzie na rurze.. zaraz przy złączce, druga tak samo po obwodzie na EGR-ze. Później tylko 3 mniejsze łączące ze sobą dwie wcześniej założone. Dziś przy pełnym bucie nic, nie wysunęła się ani na mm
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA
a czy obluzowanie tej rury ma wpływ na prace turbo??? jakieś szumy czy świsty???
na pracę turbo nie ma to żadnego wpływu lecz szumy czy świsty jak najbardziej są możliwe.robert14-83 pisze:a czy obluzowanie tej rury ma wpływ na prace turbo??? jakieś szumy czy świsty???
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
-
- Mały gagatek
Do modzonych aut całkowita eliminacja szybkozłączek daje gwarancję, że nawet przy dwóch barach nic nie bedzie się dziać.
Zamiast bawić się w uszczelnianie, wytoczyłem reukcję z aluminium i wkleiłem ją zamiast mocowania szybkozłączki.
Nie ma obaw, że coś wypadnie do środka, a wszelkie czynności serwisowe nie wymagaja odkręcania całej klapy gaszącej od kolektora.
Przy okazji zamiast zaślepiania EGR tak samo potraktowałem go brzeszczotem:
Przy okazji mam większy efektywny przekrój przepływu powietrza.
Jeśli ktoś nie chce odcinać fragmentu mocowania w klapie gaszącej to taka redukcja jest potrzebna (mój projekt):
Uwzględniając cięcie mocowania redukcja będzie krótsza o pierwszy z lewej odcinek (12mm) i będzie mieć w sumie 48mm tak, jak u mnie.
Wymiary dotyczą ARL.
Zamiast bawić się w uszczelnianie, wytoczyłem reukcję z aluminium i wkleiłem ją zamiast mocowania szybkozłączki.
Nie ma obaw, że coś wypadnie do środka, a wszelkie czynności serwisowe nie wymagaja odkręcania całej klapy gaszącej od kolektora.
Przy okazji zamiast zaślepiania EGR tak samo potraktowałem go brzeszczotem:
Przy okazji mam większy efektywny przekrój przepływu powietrza.
Jeśli ktoś nie chce odcinać fragmentu mocowania w klapie gaszącej to taka redukcja jest potrzebna (mój projekt):
Uwzględniając cięcie mocowania redukcja będzie krótsza o pierwszy z lewej odcinek (12mm) i będzie mieć w sumie 48mm tak, jak u mnie.
Wymiary dotyczą ARL.
mk4 -30/-30
zima 205x55r16
lato 205x50r17
zima 205x55r16
lato 205x50r17
Witam. Muszę również wymienić tą rurę intercoolera o numerze 1J0145838t w moim Golfie z silnikiem AXR. Mam również do wymiany rurę 1J0145834t. Ich ceny w pobliskim serwisie Skody to odpowiednio około 290 i 150 zł. czy ktoś mógłby podzielić się wrażeniami z zastosowaniem przejściówek jak np. ne tej stronie? http://properfekt.pl/akcesoria-samochodowe/tdi.html Rura 1J0145838t jest również produkowana przez firmę Gates, więc chyba uznana marka, pod numerem Gates 26215
Czy może zastosować jakiś inny patent?
Czy może zastosować jakiś inny patent?
Re: Wypadająca rura intercoolera
Witam a moze ktos zrobic fotke jak skrecil to na blachowkreta. Dzieki:)
Normalnie na wskros wkrecasz blachowkreta. Najlepiej wpierw nawiercic wiertelkiem jakims 2mm i zapodac wkrety nawet dwa jeden po jednej stronie a drugi po przeciwleglej. Zero negatywnych skutkow.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Mi spiepszalo cisnienie przez wkrety, zawsze cos syczalo. Kupilem nową rure i wsio gralo.
No tak cos tam troszke ucieknie choc troche silikonu i dobre wkrety i nie bedzie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to