Golf 3 1.9 tdi kopci na czarno przy przyspieszeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam .
Mój golf kopci na czarno przy przyspieszeniu, kopci tak chyba od czasu zmiany rozrządu (miesiąc temu). Czy jest opcja ze to źle złożony rozrząd czy raczej dziurawe węże lub coś w tym stylu.
Dodam że auto rozpędza się do 120 i potem łapie strasznego mula.
Mój golf kopci na czarno przy przyspieszeniu, kopci tak chyba od czasu zmiany rozrządu (miesiąc temu). Czy jest opcja ze to źle złożony rozrząd czy raczej dziurawe węże lub coś w tym stylu.
Dodam że auto rozpędza się do 120 i potem łapie strasznego mula.
-
- Nowicjusz
Kolego na 99 % wina turbiny,do sprawdzenia geometria,najprawdopodobniej zapieczone łopatki i auto przechodzi w tryb awaryjny :
https://www.youtube.com/watch?v=l-FewFqrIqw" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=l-FewFqrIqw" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Golf 3 1.9 tdi kopci na czarno przy przyspieszeniu
Jest to zwykła 90 i niema zmiennej geometri.
Powyżej 120 też jedzie ale od 120 do 130 rozpędza się chyba 30sekund jak nie dłużej.
Powyżej 120 też jedzie ale od 120 do 130 rozpędza się chyba 30sekund jak nie dłużej.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Diagnoza tego auta ,jak i usterki w nim występujące ,a szczególnie opisane przez ciebie ,są banalnie proste do namierzenia i usunięcia .Nikt poważny ,nie wezmie się za diagnoze tdi bez zrobienia logów statycznych i dynamicznych podstawowych parametrów.Zrób logi dynamiczne 003 ,008 i 011 .Do tego statyczny 000 i w basic seting .Wrzuć zrobione logi na vag log i podaj linki .Po to wymyślono diagnostykę komputerową żeby nie trzeba bylo bawić się w zgadywanki
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Jestem umówiony na komputer .
Dodam jeszcze że auto zaczęło więcej palić.
Może tak być przez rozrząd?
Dodam jeszcze że auto zaczęło więcej palić.
Może tak być przez rozrząd?
- palio
- _
- Auto: Ford Mondeo MK3
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
Najpierw błędy później logi jak kolega munior pisał. Dopiero będziemy myśleć co się dzieje z autem.
Nie mogłem się doczekać mechanika i sam zajrzałem.
Rozrząd był ok a okazał się pęknięty wąż od turbiny .
Dzięki za próbę pomocy i do zamknięcia; )
Rozrząd był ok a okazał się pęknięty wąż od turbiny .
Dzięki za próbę pomocy i do zamknięcia; )