[TDI] Trzęsie przy gaszeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
[TDI] Trzęsie przy gaszeniu
Witam 2.0tdi BRE mam problem z gaszeniem auta bo gdy przekrece kluczyk to tak zatelepie samochodem przy gaśnieciu czysciłem klape gaszącą i nic nie dalo nie przycina sie ani tryby nie są uszkodzone było troche oleju w środku i nie wiwm co dalej i gdzie szukać czase jest tak ze zgaśnie ładbie miękko a jest tak ze telepie za każdym razem
[TDI] Re: Trzęsie przy gaszeniu
Albo ta klapa jednak szwankuje albo kabloteke do tej klapy gaszącej jest uszkodzona, przetarta co często się trafia. Od patrzenia w forum się nie naprawi.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Mały gagatek
wiem rozumiem a tak z innej beczki jest tak ze jak ruszam z jedynki to taki muł jest a czasem to tak żwawo rusza i też nie wiem o co chodzi czy to ma powiązania z tą klapą? czy przepływomierz błedy nie wyskakują tylko raz wywaliło "silnik przepustnicy zawirowania uszkodzony nie ciągły"
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Czyli coś się tam dziejetylko raz wywaliło "silnik przepustnicy zawirowania uszkodzony nie ciągły"
Kolego mam ten sam problem w BKD 2.0 oprócz tego że telepie, muli, to ja na 100% wiem że to klapa bo błąd v157 nie do usunięcia powraca bez przerwy. Miernikiem sprawdź wtyczkę co wychodzi obok tej klapy.