[TDI CR] Liqui moly dieselspulung golf 7
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- hawii
- Mały gagatek
- Auto: Golf 7
- Silnik: Clha
- Kontakt:
[TDI CR] Liqui moly dieselspulung golf 7
Witam
Mam zapytanko jak podlaczyc puszke do przeczyszczenia wtryskow bezposrednio pod filtr paliwa w golf 7 1.6 tdi sa tam tylko 3 weze w golfie 5 byly 4 weze 2 sie laczylo zeby paliwo wracalo do baku i 2 zasilajace wtryski wklada do puszli liqui moly czy ktos wie jak to w 7 zrobic?
Mam zapytanko jak podlaczyc puszke do przeczyszczenia wtryskow bezposrednio pod filtr paliwa w golf 7 1.6 tdi sa tam tylko 3 weze w golfie 5 byly 4 weze 2 sie laczylo zeby paliwo wracalo do baku i 2 zasilajace wtryski wklada do puszli liqui moly czy ktos wie jak to w 7 zrobic?
[TDI CR] Re: Liqui moly dieselspulung golf 7
Musisz odnaleźć filtr paliwa, przewody które idą od filtra do silnika należy zdjąć z filtra i wsadzić do jakiegoś słoika z tym środkiem, a na te wystające złącza z filtra paliwa, trzeba połączyć jednym wężem w obwód zamknięty
- hawii
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kolego na zdjeciu mozesz podpowiedziec ktore przewody podlaczyc do puszki z liqui moly a ktore zesoba razem
- hawii
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jak rozumiem to dwa weze od prawej sciagam z filtra i wkladam do liqui moly a te wejscia z filtra mostkuje wezykiem??
- hawii
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nieogarnolem tematu zalalem liqui do filtra jak ktos wie jak to ogarnac pisac napewno komus sie przyda
- hawii
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam
chciałem nieco odświeżyć temat, nadal nie znalazłem rozwiązania jak można by sie było podpiąć z butla liqui żeby wtryski przeczyścić bezpośrednio, może już ktoś z was próbował?
chciałem nieco odświeżyć temat, nadal nie znalazłem rozwiązania jak można by sie było podpiąć z butla liqui żeby wtryski przeczyścić bezpośrednio, może już ktoś z was próbował?
odpuść sobie temat, te środki to placebo, jak przez 5 lat się nic bez tego nie uszkodziło to i teraz nie pomoże, a jak już tak usilnie chcesz to zrobić to na yt jest kanał AUTO DYŻUR by EKG. Nawet ostatnio pokazywał jak podpiąć to bezpośrednio ale jest pewien haczyk bo do pompy wysokiego ciśnienia musi być paliwo czy ten środek podany pod ciśnieniem, grawitacyjnie tego nie zassie. Pompe se tylko zatrzesz