[TDI VP] 1.9 TDI puści białą chmurę po odpaleniu na zimnym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
[TDI VP] 1.9 TDI puści białą chmurę po odpaleniu na zimnym
Witam wszystkich.Dlugo nic tu nie pisałem, wiem że to VW nie Leon ale to te same silniki 1.9 TDI ASV. Dokładnie chodzi o to że na zimnym po odpaleniu puszcza białą chmurę nie spalonej ropy, sprężanie mierzyłem na zimnym na każdym 22 bary,korekty wtrysków praktycznie zerowe,pali na dotyk, świece żarowe nowe,rozrusznik ok, podejrzewam że któryś chyba wtrysk po zgaszeniu silnika leje/puszcza na tłok ropę i przy pierwszym odpaleniu nie może tego przerobić i wylatuje chmura nie spalonej ropy, nie mam jak wyjąć wtrysków tak to bym wrzucił na próbnik i zobaczył czy rzeczywiście leje, miał ktoś taki przypadek ?
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
[TDI VP] Re: 1.9 TDI puści białą chmurę po odpaleniu na zimnym
Albo podkładki pod wtryskami puszczają olej z klawiatury
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
-
- VWGolf.pl Killer
Że co takiego ?
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
22 bary to trochę mało masz.
Z żadnej klawiatury nie poleci na wtryski i dalej do komory bo to niemożliwe, awykonalne.
Z żadnej klawiatury nie poleci na wtryski i dalej do komory bo to niemożliwe, awykonalne.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to