Nierówna praca silnika i brak mocy. Co to może być??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nierówna praca silnika i brak mocy. Co to może być??
No i znowu problem z golfikiem. A mianowicie jak wcisnę gaz w podłogę na postoju a pozniej puszcze gaz to silnik tak jakby sie dławił i zaczyna skakać itp tak jak by zaczął chodzić na 3 tłoki. przechodzi mu to dopiero jak go kilka razy zapale i zgaszę, przy czym jak już mu przejdzie to na koniec zostawia za sobą czarną chmurę. Na dodatek (jak już sie rozwalać to po całej linii) razem z tym dławieniem przyszły i inne objawy. Po przekroczeniu ok 3 tyś obr. silnik owi brakuje mocy. Tak się zastanawiałem czy te dławienie moze być spowodowane zapchanym katalizatorem bo jak puści tę chmurę to na podłodze zostawia sadze.
Silnik seryjny nic w nim nie dłubane, jedyne co to zaślepiony egr.
Silnik seryjny nic w nim nie dłubane, jedyne co to zaślepiony egr.
a dlaczego gazujesz swojego golfika na postoju! ja mialem podobny problem jak robilem vag kowal zaczol gazowac mojego gofra i mialem tak samo jak ty zaczol kopcic i tak jak by pracowal na trzy garki! ja mialem walniety n75 i po jego wymianie wszystko jest oki! ale z tego co wiem nie powinno sie gofra gazowac na postoju chyba zaden klekot tego nie lubi!