Witam ponownie.
Dzis i wczoraj miałem 3 rozmowy z wlascielami 3 golfów III.
Wczoraj rozmawialem z pewnym chlopakiem ktory kupil niedawno III z silnikiem 1.6 i mowił mi ze jego golf spala srednio 8 litrow. Czyli jak na taki silnik to jest sporo...
Dzis rozmawialem z gosciem ktory chce sprzedac w bardzo fajnym stanie golfa III z rocznika 1994. Przebieg 180k, zero rdzy wszedzie - mowil ze auto bylo garazowane wczesniej i mialo 2 niemieckich wlascicieli. Auto z pelna elektronika i klima, 4 drzwiowy. Silnik miał 1.8i z 90KM. (Cena: 10000zł, jednak jak mi powiedział gdyby zabrał swoje mp3 i komplet opon zimowych z felgami to sprzedalby za 8000zł - czy to ciekawa cena jak na taki samochod?)
Aha, co ciekawe koles mi mowil ze jego silnik 1.8i spala UWAGA - 6 litrow!! W miescie mowil ze troszke wiecej, oczywiscie w lato z wlaczana klima to bedzie spalal jakies 8 litrow. Ale mysliscie ze te 6 litrow o ktorych mi on tak wiarygodnie przekonywał to prawda?
Bo mi sie jakos w to nie chce wierzyc. Prosze o komentarze w tej sprawie.
Dodam ze 3 osoba to byla posiadaczka golfa III diesla 90KM. Bardzo chwaliła to auto! Mowila ze spala srednio 5 literkow.
Wczesniej bylem juz prawie pewny ze chce szukac golfa III 1.9 TDI ze wzgledu glownie na jego ekonomie, ale teraz jak uslyszalem o tym ze 1.8i pali 6 litrow to chyba bede musiał sie zastanowic jeszcze raz czy napewno chce diesla.
Prosze o pomoc osoby "w temacie"