EGR out - wrazenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- szadrak
- Mały gagatek
- Auto: Seat Leon ST
EGR out - wrazenia
A ja napisze, ze z powrotem zamontowałem egr i nie żałuje. Miałem dosyć tego ciągłego telepania przy gaszeniu.
EGR out - wrazenia
A ja napisze że zaślepienie egr-u nie ma żadnego wpływu na gaszenie.
jak by nie było będzie bardzo miło :P
- Paviarotti
- Lord GTI
EGR out - wrazenia
Ja mam pytanie, czy po zaślepieniu 2 blaszkami EGR-u w TDI AJM jest możliwe wpadanie silnika w tryb awaryjny? Tylko nie piszcie mi, że jest to problem zapieczonej geometrii bo już była czyszczona 2 razy i było wszystko robione i wymieniane tak jak mówią porady na forum związane z notlaufem czyli (węzyki, N75 itd.). Silnik nadal łapie tryb awaryjny tylko w przeróżnych i dziwnych sytuacjach np. na 1 biegu! lub przy prędkości 50 km/h, a nawet przy redukcji na niższe biegi i dlatego zastanawiam się nad wyciągnięciem tych blaszek, ale czy słusznie?
regulamin odnośnie wielkości obrazka w podpisie
MOJA CZARNULA<<<<< ZAPRASZAM!
MOJA CZARNULA<<<<< ZAPRASZAM!
EGR out - wrazenia
zaslepienie nie powinno powodowac problemow o ktorych piszesz.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- mwillusionmw
- Ma gadane
EGR out - wrazenia
Czy w pierwszym lepszym sklepie z częściami dostanę uszczelkę metalową pod kolektor? Potrzebne będą jeszcze jakieś uszczelki dodatkowo jeśli chcę wyczyścić EGR, kolektor ssący i dolot?
I jeszcze jedno pytanie - czy czyszczenie turbiny dodatkowo ma też sens?
I jeszcze jedno pytanie - czy czyszczenie turbiny dodatkowo ma też sens?
Re: EGR out - wrazenia
Dzisiaj czyściełem geometrie skodzie ASV 2001 rok. Po czyszczeniu zrobiłem logi bo coś mi się wydaje że egr pracuje nie tylko nabiegu jałowym. log z pracy jest na samym dole numer kompa 012CL. Wartości 4.8 są w momencie wciśnięcia gazu do deski. poza tym jechałem spokojnie ok 100/h. Więc egr pracuje w pewnym zakresie dawki mapy egr.wesol pisze:Co za teorie. EGr nie bierz eudzialu jak masz wcisniety pedal gazu. EGr udziela sie jak puscisz noge z gazu podczas jazdy lub przy obrotach jałowych.
http://vaglog.rtnet.pl/zeejay83_117407.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
EGR out - wrazenia
Ja dostałem w motoryzacyjnym uszczelkę pod kolektor od ręki erlinga.mwillusionmw pisze:Czy w pierwszym lepszym sklepie z częściami dostanę uszczelkę metalową pod kolektor?
Nie widzę związku jeśli geometria pracuje prawidłowo to nie ma sensu jej czyścić na siłę, a w profilu widzę AHU, a tam się turbo WG- więc nie ma co czyścić.mwillusionmw pisze:I jeszcze jedno pytanie - czy czyszczenie turbiny dodatkowo ma też sens?
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
EGR out - wrazenia
No jak to nie ma można ładnie z zewnątrz wypolerowaćitaliano_83 pisze:w profilu widzę AHU, a tam się turbo WG- więc nie ma co czyścić.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
EGR out - wrazenia
Nie wiem po co chcesz to czyscić ...jeżeli ci się auto słąbo zbiera ,to mało prawdopodobne że z powodu zalepionego dolotu ...to akurat można szybko zweryfikować zaglądając tu i ówdzie ...także nie nadawaj sobie nie potrzebnej roboty ,a jak ci auto nie jedzie jak powinno to zapewne z zupełnie innego powodu ...Powody mogą być zupełnie błache ,a brudny czy czysty,zaślepiony czy nie , zawór EGR nie ma praktycznie żadnego wpływu na osiągi silnika .W AHU przynajmniej da się te drobiazgi szybko usunąć ,bo nie ma tej "udanej " turbiny VNTmwillusionmw pisze:Czy w pierwszym lepszym sklepie z częściami dostanę uszczelkę metalową pod kolektor? Potrzebne będą jeszcze jakieś uszczelki dodatkowo jeśli chcę wyczyścić EGR, kolektor ssący i dolot?
Ostatnio zmieniony pt mar 08, 2013 22:53 przez munior, łącznie zmieniany 2 razy.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
EGR out - wrazenia
To już pod "regeneracje" się podpinamunior pisze: można ładnie z zewnątrz wypolerować
Trzeba to auto zdiagnozować kompleksowo, jeśli bezpośrednio po zaślepieniu EGR wystąpił problem, choć wydaje się to dziwne, to może być jedynie zbieg okoliczności, trzeba szukać.oli26 pisze:Silnik nadal łapie tryb awaryjny tylko w przeróżnych i dziwnych sytuacjach np. na 1 biegu! lub przy prędkości 50 km/h, a nawet przy redukcji na niższe biegi
- mwillusionmw
- Ma gadane
EGR out - wrazenia
Silnik sie zbiera bardzo ładnie, i ma moc i dobre przyspieszenie, poprzedni właściciel mial auto 5 lat z czego nie czyścił ssącego, ani EGR ani dolotu i nie wie, czy poprzedni Niemiec cokolwiek takiego robił..dlatego chcę dla uspokojenia siebie mieć czysto w tych rzeczach skoro turbiny nie trzeba czyścić to pozostaje obejrzeć kolektor, i można zajrzeć przy okazji do dolotu i EGR dla czystego sumenia zmykam zaraz zamówić nową uszczelkę pod kolektor i zaczynam coś działać. Może nie będzie tak źle, niedługo po kupnie chłopak zaślepił EGR, okaże się w praktyce.
Szerokości
Szerokości