"Smycz" do T4 2.5 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
"Smycz" do T4 2.5 TDI
chip tunera powinien bez problemu zalozyc kaganiec.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
"Smycz" do T4 2.5 TDI
Tylko do końca pewny nie jestem czy czasem "kaganiec"nie jest stricte związany z koniecznością obecności tacho w pojeździe...
Jednak osobiście proponuje rozwiązanie znacznie tańsze i o wiele bardziej skuteczne:
dyscyplinarne zwolnienie kierowcy umotywowane brakiem dbałości oraz destruktywnym podejściem do majątku firmy. To rozwiązanie ma same plusy:
- pozbędziesz się idioty który zarzyna firmową flotę
- pozbędziesz się szaleńca który może spowodować poważny wypadek w którym ucierpią inni pracownicy firmy oraz inni uczestnicy ruchu
- w konsekwencji unikniesz przestojów oraz niedotrzymania terminów spowodowanych hospitalizacją pracowników
- firma uniknie niepotrzebnych pozwów do sądu o odszkodowania
- bezpośrednio nadzorujący flotę uniknie obligatoryjnej kary nałożonej przez PIP za nieprzestrzeganie zasad BHP i wielu innych nakładanych przez Policję lub sąd za np: stan techniczny pojazdu - nikt nie weźmie pod uwagę tego iż pół roku wcześniej pojazd miał założony nowy kpl opon - w chwili wypadku były "łyse" - mandat.
- firma uniknie niepotrzebnych kosztów montażu GPS w pojazdach
- firma zyska skuteczny bat na pozostałych kierowców z rajdowymi zapędami
- znacząco spadną koszty utrzymania floty (wydatki na paliwo oraz naprawy pojazdów)
Jednak osobiście proponuje rozwiązanie znacznie tańsze i o wiele bardziej skuteczne:
dyscyplinarne zwolnienie kierowcy umotywowane brakiem dbałości oraz destruktywnym podejściem do majątku firmy. To rozwiązanie ma same plusy:
- pozbędziesz się idioty który zarzyna firmową flotę
- pozbędziesz się szaleńca który może spowodować poważny wypadek w którym ucierpią inni pracownicy firmy oraz inni uczestnicy ruchu
- w konsekwencji unikniesz przestojów oraz niedotrzymania terminów spowodowanych hospitalizacją pracowników
- firma uniknie niepotrzebnych pozwów do sądu o odszkodowania
- bezpośrednio nadzorujący flotę uniknie obligatoryjnej kary nałożonej przez PIP za nieprzestrzeganie zasad BHP i wielu innych nakładanych przez Policję lub sąd za np: stan techniczny pojazdu - nikt nie weźmie pod uwagę tego iż pół roku wcześniej pojazd miał założony nowy kpl opon - w chwili wypadku były "łyse" - mandat.
- firma uniknie niepotrzebnych kosztów montażu GPS w pojazdach
- firma zyska skuteczny bat na pozostałych kierowców z rajdowymi zapędami
- znacząco spadną koszty utrzymania floty (wydatki na paliwo oraz naprawy pojazdów)
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- bradley
- Forum Master
"Smycz" do T4 2.5 TDI
Na Legoniow w B-B masz jakis zaklad co sie zajmuje tacho. Zadzwon, popytaj.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
"Smycz" do T4 2.5 TDI
Odgrzeje trochę temat.Zmieniłem teraz pracę i w serwisie do T5 założyli mi kaganiec - 120 km/h i ani grama więcej.
co do kosztów to nie mogę nic powiedzieć, ale wiem że nie ma to wpływu na gwarancję itp.
pozdrawiam
co do kosztów to nie mogę nic powiedzieć, ale wiem że nie ma to wpływu na gwarancję itp.
pozdrawiam
"Smycz" do T4 2.5 TDI
Podejrzewam ze jest to tylko prosty zabieg dokonany gdzieś w sofcie.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
"Smycz" do T4 2.5 TDI
Na 99% da się to zrobi poprzez adaptacje sterownika zwykłym VAGiem.Nie pamiętam który kanał, ale w EDC15 jest taka możliwość. Tylko żeby cofnąć trzeba fleszować sterownik. A jak zarzynają auta to zmienić ludzi i już. Przy 50 km/h też sie da zniszczyć silnik.