wezyki dochodzące do n 75 w mk3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- bradley
- Forum Master
A moze ktos powie skad mam wziac te opaski zaciskowe, czy to w ASO bedzie w cenie 10zl za sztuke czy w jakiejs normalnej cenie? Potrzebowalbym wymienic weze tam gdzie jest trojnik przed kolektorem ssacym. Weze sa w stanie agonalnym, wydaje mi sie, ze tam moge gubic cisnienie.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
A może zipy plastikowe samozaciskowe po 10gr/szt?bradley pisze:...A moze ktos powie skad mam wziac te opaski zaciskowe, czy to w ASO bedzie w cenie 10zl za sztuke czy w jakiejs normalnej cenie?...
Wcześniej kolega Troszek10, napisał, że ma 1Z, a tam jest nadciśnienie.lemax pisze:...Fabrycznie były opaski zaciskane jednak z doswiadczenia powiem że obejdzie się bez bo w gre wchodzi podcisnienie i nie spadnie...
Reasumując:Adamm pisze:...w 1Z gdzie uklad jest cisnieniowy fabrycznie byly opaski ale nie sa wymagane...
AFN - podciśnienie - opasek w oryginale brak, ale można założyć plastikowe zipy. Ja tak zrobiłem i jest OK.
1Z, AHU, ALE - nadciśnienie - opaski w oryginale były, a w razie ewentualnego braku można je zastąpić plastikowymi zipami.
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
przepraszam ze stary temat odkopuje ale: jakiej srednicy sa te wezyki idace od N75 ?
http://www.TuningShirts.pl - sklep z koszulkami tuningowymi !
Te cieńsze oryginalnie mają 3,5x2, czyli 3,5mm średnica wewnętrzna, a 2mm to łączna grubość ścianek. Można zastosować taki jak do przelewów z wtryskiwaczy 3,2mm.GeGi pisze:...przepraszam ze stary temat odkopuje ale: jakiej srednicy sa te wezyki idace od N75?...
Te grubsze 5x3.
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
- bradley
- Forum Master
To ja dodam w temacie, ze kupilem wezyki przelewowe 3,2mm, nie mam zadnych opasek bo weze trzymaja sie bardzo dobrze bez nich, a dmucha w overbooscie nawet po 1,3bar
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
AFN140KM, dzieki bardzo, ja kupilem ten idacy od n75 do turbo 3,2mm i mysle ze jest ok...tylko nie wiedzialem ile maja te wieksze, ale teraz juz wiem. Dzieki bardzo!
http://www.TuningShirts.pl - sklep z koszulkami tuningowymi !