Świece żarowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Arczi
- Użytkownik
- Kontakt:
Tak się zastanawiam i czy jak by miało coś się stać to czy nie powinno się to stać zaraz po odpaleniu ?? jak na razie zrobiłem około 35 km i wszystko w porządku. Ile może mechanik zawołać za zdjęcie głowicy wymianę uszczelki ewentualne splanowanie głowicy ?? i ile kosztuję sama uszczelka ?? A i co wart przy takim zabiegu wymienić szklanki ?? popychacze ?? i jaki ich koszt ?? Tak żebym miał rozeznanie ile mnie może to kosztować.
1.9 TDI 110 PS i 247 Nm. ( + wtryski 216)
A to link do mojego golfika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1363601#1363601
Sprzedam Golfa gg.23238162 tel. 721164930
A to link do mojego golfika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1363601#1363601
Sprzedam Golfa gg.23238162 tel. 721164930
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
koledze po prostu ta świeca wypaliła się bardziej że jej nie miał a wy mu problem robicie , to normalne
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Witam -jestem tu nowy wiec sorki za błedy ale tez mam problemy ze swiecami zarowymi znalazłem jednak przypadkiem zupełnie w innych zródłach ze przyczyna ubytku na koncówce swiecy moze byc wtrysk który wymaga sprawdzenia u fachowca od wtrysków -gdy tego nie zrobimy to po wymianie swiecy na nowa efekt sie powtórzy .
grandilodz masz całkowitą rację, koledze nic sie nie ułamało w tej świecy, tylko ją poprostu upaliło. Podczas eksploatacji po trochu topiło jej koncówkę grzejną i teraz to tak wygląda jak by była ułamana. A to co sie powoli topiło zostało na bierząco spalane, więc nic tam ci nie zostało,bez obaw. Być moze świeca miała wewnetrznie uszkodzoną spirale grzejną i za bardzo sie nagrzewała. Raczej nie ma mozliwości zeby podczas odkręcania ukręciła sie sama koncówka świecy, co innego ukręcenie zapieczonej świecy przy gwincie.
Podobnie dzieje sie takze jak leją wtryski, ale to w konstrukcjach z wtryskiem posrednim, gdy masz wtrysk na świece, w TDi wtryskiwacz nie wtryskuje paliwa na świece, koncówka wtrysku i czubek swiecy są obok siebie.
Podobnie dzieje sie takze jak leją wtryski, ale to w konstrukcjach z wtryskiem posrednim, gdy masz wtrysk na świece, w TDi wtryskiwacz nie wtryskuje paliwa na świece, koncówka wtrysku i czubek swiecy są obok siebie.
-
- Nowicjusz