Komunikat "Verifier Garniture : pomocy !

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Post autor: doggie » pt lip 24, 2009 12:16

Neoarti pisze:no to lipa połączenie na pewno jest OK czyli żeby zgasło to trzeba by zewrzeć kable tak ?
wydaje mi się że właśnie przy "zwarciu" kabli kontrolka się zapala

Awatar użytkownika
PELE
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: PELE » pt lip 24, 2009 13:25

Neoarti, jeśli masz czujnik a tak jak piszesz to masz musisz VAG'iem skasować bład. Klocki hamulcowe to poważna sprawa i dlatego błąd dalej wisi i sygnalizuje Ci to na konsoli.

U mnie po wymianie klocków z czujnikiem mechanik kasował ten błąd bo mimo, że były wymienione komunikat się nadal zapalał.

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: doggie » pt lip 24, 2009 13:30

pelton1985 pisze:Neoarti, jeśli masz czujnik a tak jak piszesz to masz musisz VAG'iem skasować bład. Klocki hamulcowe to poważna sprawa i dlatego błąd dalej wisi i sygnalizuje Ci to na konsoli.

U mnie po wymianie klocków z czujnikiem mechanik kasował ten błąd bo mimo, że były wymienione komunikat się nadal zapalał.
coś podobnego, wczoraj wymieniałem klocki, włączyłem zapłon i kontrolka zgasła, ostrzeżenie o grubości okładzin nie zapisuje się jako błąd więc VAG niczego nie zobaczy

Awatar użytkownika
PELE
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: PELE » pt lip 24, 2009 17:18

mettenos, coś podobnego? pisze to przez co przechodziłem a nie to co sobie na prędce wymyśliłem, przed wymianą klocków zapaliła się informacja oraz żółta kontrolka. Po wymianie się nadal paliła aż do momentu podłączenia VAG'a

PZDR

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » śr sie 05, 2009 21:11

Jednak Vag nie kasuje błędu i kontrolki klocków kolega miał racje :) podłączyłem go i nic nie znalazłem okazało się ze jakiś syf dostał się do wtyczki podczas montażu, dziś miałem chwilkę zwaliłem koło i psiknąłem wd-40 i jak ręką odjął wszystko wróciło do normy komunikat się nie wyświetla i kontrolka gaśnie :)

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: doggie » śr sie 05, 2009 21:32

pelton1985, zasada jest idebtyczna jak w przypadku wskazówki rezerwy paliwa, gdyby tak było jak napisałeś to za każdym zapaleniem rezerwy trzeba by ją kasować VAGiem, przypuszczam że przyczyna tkwiła jednak w czym innym i że to był po prostu zbieg okoliczności a jeżeli nie, to masz jedyny w swoim rodzaju sygnał alarmowy o grubości okładzin. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » śr sie 05, 2009 21:41

nie rozumiem jak jedyny w swoim rodzaju sygnał ? to co w innych VW nie wyświetla napisu tylko świeci się kontrolka ? przyczyna nie mogła być inna tylko zasyfiała wtyczka przeczyściłem i tyle

sorry kolego nie zauważyłem że nie piszesz do mnie :)
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 21:42 przez Neoarti, łącznie zmieniany 1 raz.

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: doggie » śr sie 05, 2009 21:43

Neoarti pisze:

sorry kolego nie zauważyłem że nie piszesz do mnie :)
:bigok:

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » śr sie 05, 2009 21:46

:pub:

Awatar użytkownika
PELE
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: PELE » ndz sie 09, 2009 11:09

mettenos, pewnie w takim razie zbieg okoliczności :goof:

jeśli nie ma kompa pokładowego zaświeci się tylko sama kontrolka, z kompem jest komunikat i kontrolka :bigok:
Ostatnio zmieniony ndz sie 09, 2009 11:10 przez PELE, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”