Podepnę się pod temat.
Moja aktualna turbina k14 ma już wirnik w kiepskim stanie

Mimo to dalej ładnie trzyma serię, ale boję się że w końcu rzygnie olejem, więc chce ją wymienić.
Zastanawiam się nad 3 turbami:
k14 - bo najprościej by było
garrett T2 - podobnie jeździ jak k14 ale moim zdaniem ma lepiej wykonany WG, czy będzie pasowała w miejsce k14 bez żadnych modyfikacji? Wydaje mi się że downpipe ma inny ale pewny nie jestem.
garrett t3 - trochę martwi mnie lag bo golf z modów to będzie miał w przyszłości ic z tdi i boost pin z opla omegi, doładowanie seria (0,8 bar). Podobno te turbiny są wytrzymałe i tanie a chce żeby autko minimum 2 -3 lata jeszcze posłużyło.
Wiem że potrzebuje kolektor z golfa 2 i downpipe chyba też. Czy ta turbina ma większy wylot po stronie zimnej niż k14 bo nie mam narazie ic i będzie podłączona rurą gumową od k14 do kolektora ssącego.
O k24 nie pytam bo nie wiem nawet jak ta turbina wygląda a na allegro jest dość droga.
Generalnie moc jaka mnie interesuje to około 90 - 100 km aby autko było dalej oszczędne i fajnie wyprzedzało, sporo jeżdżę, często trasy do 50 km czasami coś dłuższego, a na codzień do pracy 10 km w zabudowanym także mocy wtedy nie trzeba.
Z góry dziękuje za informacje