wyciek oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Na Różanej w sklepie Passat też są i to od ręki sam załatwiałem 23 zł komplet .
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 13:42 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
Jeżeli chodzi o popularne TDI z klasycznym filtrem oleju to owo uszczelnienie które "puszcza" w chłodnicy oleju wygląda tak:sawik12 pisze:wielblad2,
witam, mam pytanko kolego gdzie w poznaniu dostane oringi do chlodniczki oleju, powiem szczerze ze ciezko sa dostepne pozdrawiam
i nosi oznaczenie VW/Audi
038 117 070A
a kosztuje całe 9zł (org) w IC.
Można zamiast tego zastosować klasyczny oring 59x5 ale jak widać na zdjęciu ten oryginalny ma jeszcze takie "uszy"
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: wyciek oleju
Witaj kolego, u mnie wystapil wyciek od dolu chlodniczki po tym jka genialny mechnaik wlal z duzo oleju do silnika , i powedzial ze nic mu nie bedzie .... (debil) bylem u znajomego i powiedzial ze wystarczy wymienic oring od dolu ,wiec u CIebie pewnie gorny oring poszedl, ja mam 116koni na pompowtrysku ,wielblad2 pisze:Witam wszystkich w ten mrozny wieczór i proszę o pomoc .Otóż dziś rano po odpaleniu silnika podniosłem maskę by dolać płyna do sprysku ,a tu cuda na wierzchniej części chłodniczki oleju pojawił się olej - wytarłem brudasa z wycieku i przy pracującym silniku dolałem płyna.Wyciek ustał więc pojechałem gdzie mi trzeba było , po powrocie kukam na silnik a tu czysty i suchy ,więc banan do góry i do domu na obiadek.Postało biedactwo parę godzin na mrozie więc idę z nim pogadać - odpaliłem i znowu biedak popuścił - wychodzi na to ,że wyciek następuje tylko po odpaleniu i potem jest spokój -PYTANIE brzmi -dlaczego ? HELP.
i Panowie ja kupliem oring na miejscu w salonie VW dostepny od reki i do teog koszt 20 cos okolo tego , wiec wydaje mi sie ze nie oplac asie bawic w kupowanie tandety w tym przypadku.
Pozdrawiam