Pasowało by wyciągnąć i posprzątać w środku. Bo i tak ona zaczyna szwankować. Jak się dobrze nadepnie i tak trzyma to po pewnym czasie silnik przechodzi w stan awaryjny.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
To co masz na foto to jest zawór EGR - bagno totalne.Twoja suszarka chyba mówi już pa pa - zdejmij rurę doprowadzającą powietrze do turbiny i sprawdz luzy na wirnikuBinek88 pisze:A co myślicie o mojej zabrudzonej turbinie?
Do czyszczenia masz zapewne również ic'ka,który pływa w oleju,zawór EGR oraz kolektor ssącyBinek88 pisze:Pasowało by wyciągnąć i posprzątać w środku.
Lekki nalot z oleju to normalne zjawisko.Turbinka zapewne puszcza już olej,zmienna geometria dzięki temu jest zapieczona i tryb awaryjny gwarantowany.Binek88 pisze:To znaczy, że ten zawór EGR powinien być suchy w środku?
Binek88 pisze:Kurna jestem zielony z tego, bez kitu. Musicie pokazać mi na przykładowych zdjęciach na co mam patrzeć.
To znaczy, że ten zawór EGR powinien być suchy w środku?
Miałem podobnie tylko palił po 6 sek na zimno, ja odpalił cały dzien ok az do wystygniecia. Zregenrowałem rozrusznik, naładowałem aku ( 2 letni ) zwiekrzyłem dawke rozruchową i grzanie świec w bloku 12 i spadło do 3 sek. Przy okazji wymieniłem wtryski na ASV, spadło do 2 sek i palił jak u Ciebie. Pojechałem do kolegi i sparwdził, że aku ma prąd rozruchowy 520A zamiast 640 A gwarantowane, napięcie na klemach po 1 h- 12,7V. Kupiłem ukraińskie aku Quand calcium produkowane na licencji varty, który ma 77ah i gwarantowane 740A, ale nie oszczędzano na ołowi i jest 4 kg cieższy niż warta. Zmierzony prąd rozruchowy 820ABinek88 pisze:To jest filmik z dzisiejszego odpalenia bo 3 dniach bezczynnosci samochodu. Akumulator był wyciągnięty. Zanim go włożyłem to podładowałem z gdzieś z pół godzinki, żeby potem prostownika nie ciągnąćOdpalił ale i bez werwy
http://www.przeklej.pl/plik/mvi-0007-av ... p8qn38g3sp" onclick="window.open(this.href);return false;
PS Nie śmiejcie się z kota w tle, bo młody i w nowym domu
Jak nagrywałem to go nie słyszałem
PinkFloyd pisze:Kupiłem ukraińskie aku Quand calcium produkowane na licencji varty, który ma 77ah i gwarantowane 740A, ale nie oszczędzano na ołowi i jest 4 kg cieższy niż warta. Zmierzony prąd rozruchowy 820A
Kupiłem po namowie znajomego taksówkarza który jeździ na nim juz 1,5 roku , kupiłem w tej firmie http://moto.allegro.pl/my_page.php?uid=15063888" onclick="window.open(this.href);return false;, dałem za niego 330zł, jak na aku bezobsługowy, wapniowy i 77ah; 720A ( rzeczywiste 820A ) to wg mnie bardzo dobra cena, wg mnie sprawuje się na razie rewelacyjnie nie zapeszając, codzinnie go mierzę mimo że robię to pracy tylko 6km w obie strony i ciagle po nocy jest powyżej normy- bardzo szybko magazynuje energię, a jak odpalam to wydaje mi sie, że świece żarowe mogłyby się zapaalć dopiero przy -15stantojuja pisze:PinkFloyd pisze:Kupiłem ukraińskie aku Quand calcium produkowane na licencji varty, który ma 77ah i gwarantowane 740A, ale nie oszczędzano na ołowi i jest 4 kg cieższy niż warta. Zmierzony prąd rozruchowy 820A
a powiedz mi kolego gdzie dostales takie cudo i w jakiej cenie, jak dlugo go uzywasz i jakie wrazenia?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 31 gości