bierze olej moze jakis srodek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- leniwiec76
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jeszcze chciałem coś dodać odnośnie odczytywania z bagnetu poziomu oleju.W moim jest czasami tak,że jak raz sprawdze to jest np.połowa na bagnecie jutro może być 1/4 a pojutrze znowu połowa,bez dolewania.Nie wiem od czego to zależy ale myślę,że chyba od tego jak ciepły silnik sie pozostawiło.Jak jest zimny to moze wtedy olej cały nie spłynie do misy,a może tylko u mnie tak jest.
[ Dodano: Wto Mar 21, 2006 00:16 ]
[ Dodano: Wto Mar 21, 2006 00:16 ]
Też nie zawsze wiadomo co się kupi.Ja to jeśli mój silnik będzie do remontu(oby jak najpóźniej) to zdacyduje się na remont niż na zakup innego choć pewnie wyjdzie troche drożej,ale przynajmniej wiem co w nim siedzi.To_mas pisze:No ale juz go nie remontowac bo to fakt ze sie nie oplaca lepiej kupic sobie drugi inny uzytwany w znaczenie lepszym stanie i jeszcze by taniej wyszlo jakby chcial remont robic
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Nie nie tylko u ciebie tak jest zawsze jest roznica w poziomie oleju na ciepłym i na zimnym silniku !! na zimnym wiecej na ciepłym mniej !! bo sie rozejdzie po silniku czescck pisze:Jeszcze chciałem coś dodać odnośnie odczytywania z bagnetu poziomu oleju.W moim jest czasami tak,że jak raz sprawdze to jest np.połowa na bagnecie jutro może być 1/4 a pojutrze znowu połowa,bez dolewania.Nie wiem od czego to zależy ale myślę,że chyba od tego jak ciepły silnik sie pozostawiło.Jak jest zimny to moze wtedy olej cały nie spłynie do misy,a może tylko u mnie tak jest.
pozdro
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
a co mzoe byc ze przy odpalaniu kopci mi na szaro pierw a potem na takie szaro niebieski dopuki sie nie rozgrzeje ale kiedys mniej kopcil a teraz jest kupa dymu przy odpalaniu jak z pociagu:)oczywiscie na zimnym silniku
[url=http://www.vwgolf.waw.pl/][img]http://www.vwgolf.waw.pl/forum/images/signatures/145162113047f9bd04c3864.gif[/img][/url]