[MK3] Czy to moze byc głowica? moze to co innego?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
a czym to odtworzyć ? nagrane jest to z komórki ? mój służbowy WMP nie chce tego łyknąćlukopr pisze:zapraszam do pobierania nagrania
czy mozna to skonwertorować do jakiejś mp3 czy jakiego wma czy temu podobnego...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
sory za kłopoty z otwarciem AMR'a oto Nagranie do pobrania w formacie MP3
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
hmm wsłuchałem się i jakoś mi wydaje sie to blisko rozrządulukopr pisze:Nagranie do pobrania w formacie MP3:bigok:
jakby pasek przeskoczył ale to chyba odpada bo odpala dobrze ...
albo jakby pukało by na zaworkach ....
hmmmm a może to szklanka ...
kurcze no nie wiem ale napewno coś w głowicy
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
Witam. Po odsluchaniu tego nagrania smie stwierdzic:lukopr pisze:sory za kłopoty z otwarciem AMR'a oto Nagranie do pobrania w formacie MP3
1)Wylot
2)Zle ustawiony rozrzad(wal rozrzadu lub pompa)
Oczywiscie moge sie mylic bo nagranie nie najleprzej jakosci.Cos wiecej na temat zachowania silnika, a byc morze ktos pomorze.Pozdrawiam
P.S Ja dzis sluchalem swojego i doszlem do tego ze to jest zasysanie powietrza w trakcie dodawania obrotow.
Odnajduje sie...
raczej nie mam klopotow z odpalaniem.. akurat niechialo mi sie czekac az nagrzeja sie do konca swiece i stad krecilem go troche dluzej zawsze zapala z pól obrotuRobertP pisze:hmm wsłuchałem się i jakoś mi wydaje sie to blisko rozrządu
jakby pasek przeskoczył ale to chyba odpada bo odpala dobrze ...
RobertP pisze:hmmmm a może to szklanka ...
nie wydaje mi sie zeby cos stukalo lub pukalo... raczej wszystko git wiec dlaczego szklanka?
fakt kawalek katalizatora czasami potrafi dac o sobie znac w ktoryms z tlumikow:)ZagubionY pisze:1)Wylot
po czym to poznales? kurcze mogla cos przeskoczycz ale czy z tad bral by sie ten ryk?ZagubionY pisze:2)Zle ustawiony rozrzad(wal rozrzadu lub pompa)
Wydaje mi sie ze troche bardziej trzesie silnikiem.... kiedys chyba tak nie bylo... hmmm..
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Powiem inaczej,jeden zabek walu rozrzadu...i jest dzwiek metalowy szkoda gadac,pompa ustawiana zbyt (i bardzo zbyt) pozno(rowniz zabek) lomot niesamowity .lukopr pisze:raczej nie mam klopotow z odpalaniem.. akurat niechialo mi sie czekac az nagrzeja sie do konca swiece i stad krecilem go troche dluzej zawsze zapala z pól obrotuRobertP pisze:hmm wsłuchałem się i jakoś mi wydaje sie to blisko rozrządu
jakby pasek przeskoczył ale to chyba odpada bo odpala dobrze ...RobertP pisze:hmmmm a może to szklanka ...
nie wydaje mi sie zeby cos stukalo lub pukalo... raczej wszystko git wiec dlaczego szklanka?fakt kawalek katalizatora czasami potrafi dac o sobie znac w ktoryms z tlumikow:)ZagubionY pisze:1)Wylotpo czym to poznales? kurcze mogla cos przeskoczycz ale czy z tad bral by sie ten ryk?ZagubionY pisze:2)Zle ustawiony rozrzad(wal rozrzadu lub pompa)
Wydaje mi sie ze troche bardziej trzesie silnikiem.... kiedys chyba tak nie bylo... hmmm..
Odnajduje sie...
mam też podobne wrażenie, ale kurna tak sie zachwują często benzyniakiZagubionY pisze:P.S Ja dzis sluchalem swojego i doszlem do tego ze to jest zasysanie powietrza w trakcie dodawania obrotow.
które opócz problemów z powietrzem nie działają na 1 świecę ...
kurcze problem nie jest taki łatwy co do rozwalenia tym bardziej na odległość i na słuch ....
Sharan - AFN
Sharan - AFN
mozliwe ze pasek przeskoczyl i toche kompresji ucieka z powrotem do układu ssacego to wydaje sie logiczne jutro sprawdze wszystko i opisze co i jakZagubionY pisze:P.S Ja dzis sluchalem swojego i doszlem do tego ze to jest zasysanie powietrza w trakcie dodawania obrotow.
bedziemy sie dalej zastanawiac
Jak dasz rade to daj odpowiedz,inni tez chca wiedziec do czego w koncu dojdziemy.Powodzenia i pozdrawiamlukopr pisze:mozliwe ze pasek przeskoczyl i toche kompresji ucieka z powrotem do układu ssacego to wydaje sie logiczne jutro sprawdze wszystko i opisze co i jakZagubionY pisze:P.S Ja dzis sluchalem swojego i doszlem do tego ze to jest zasysanie powietrza w trakcie dodawania obrotow.
bedziemy sie dalej zastanawiac
Odnajduje sie...
Hejko.Co do zdjeclukopr pisze:sprawdzałem dzis ustawienie rozrządu i wszystko wydaje sie ok, zrobiłem troche zdjeć
[url=http://images2.fotosik.pl/276/a786a2bbb09fcc7bm.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images3.fotosik.pl/275/bbeac861fcea732e.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images3.fotosik.pl/275/81f60bb71c068f93.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images3.fotosik.pl/275/91e3638283923e37.jpg]Obrazek[/URL]
1. Walek rozrzadu-OK
2. Pompa-OK
3. A co do ostatniego,mianowice walu korbowego mam watpliwosci(inni chyba to podtwierdza),tam sa dwa polozenia 1)tlok gora 2)tlok dol,ciebie interesuje wglebienie ktore znajduje sie miedzy nimi.Najlepej odkrec te plastykowa zaslepke i wszystko bedzie jak na dloni (widoczne strzalki), nastepmie ustaw to wglebienie naprzeciw znaku i powinno byc cacy Pozdrawiam
Odnajduje sie...
Niestety dopiero w sobote bede mial troche czasu zeby zabrac sie znów za to w tym czasie sprobuje zebrac jak najwiecej materiałow na ten tematZagubionY pisze:3. A co do ostatniego,mianowice walu korbowego mam watpliwosci(inni chyba to podtwierdza),tam sa dwa polozenia 1)tlok gora 2)tlok dol,ciebie interesuje wglebienie ktore znajduje sie miedzy nimi.Najlepej odkrec te plastykowa zaslepke i wszystko bedzie jak na dloni (widoczne strzalki), nastepmie ustaw to wglebienie naprzeciw znaku i powinno byc cacy Pozdrawiam
Moze ma ktos jakies zdjecia z prawidlowym ustawieniem walu? tam sa chyba 2 znaki