EGR out - wrazenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Adrian_3dfx
- Nowicjusz
- Kontakt:
jaja po prostu sa. wyjalem kolektor i nic zero osadu,scianki troszke olejem zmoczone ale to normalka.nic nie czyscilem bo nie bylo z czego. a tyle roboty mialem zeby go odkrecic z jedna zerwana sruba..... life is brutal albo jak to mowi cowboy ciezkie jest zycie tuningowca
[ Dodano: 25 Sie 2008 12:47 ]
i dodam ze moj mk3 ma 260 tys przebiegu...
[ Dodano: 25 Sie 2008 12:47 ]
i dodam ze moj mk3 ma 260 tys przebiegu...
Ostatnio zmieniony pn sie 25, 2008 12:46 przez Adrian_3dfx, łącznie zmieniany 2 razy.
mój mk3 turbo ropa:D
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2088617#2088617
2 boost piny do sprzedania mam
pisac na priv jak cos
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2088617#2088617
2 boost piny do sprzedania mam
pisac na priv jak cos
i ja się podłącze pod temat
napisze szczerze ze jestem miło zaskoczny po zaślepieniu egr,
założyłem nie kawałek blachy a uszczelkę z klingieritu .
Mam wrazenie bo nie mam tego jak sprawdzić ze auto jednak lepiej sie zbiera.
Moze wynika to z faktu ze zwór egr przepuszczał część ciśnienia z kolektora dolotowego do wydechowego , a moze mi sie wydaje.
napisze szczerze ze jestem miło zaskoczny po zaślepieniu egr,
założyłem nie kawałek blachy a uszczelkę z klingieritu .
Mam wrazenie bo nie mam tego jak sprawdzić ze auto jednak lepiej sie zbiera.
Moze wynika to z faktu ze zwór egr przepuszczał część ciśnienia z kolektora dolotowego do wydechowego , a moze mi sie wydaje.
najpierw wyskrobałem takim skrobakiem zrobinym ze starego pilnika a pózniej płyn do mycia silników i gorąca woda, na koniec wycior do bytelekszatanek pisze:husio ładnie to wypucowałeś wewnątrz, a powiedz czym to potraktowałeś ?
ps.
chciałem dziś kupić uszczelki i porażka, pod kolektor ssący bez problemu, ale juz te pod egr tylko oryginał i trzeba czekać
skręciłem na stare egr-a zobaczymy co będzie
pozdrawiam
[ Dodano: 02 Wrz 2008 18:20 ]
no i skręciłem wszystko, egr zaślepiony, na razie jest wszystko ok
silnik jakby ciszej chodzi na wyższych obrotach
moze troszeczke lepiej ciągnie ale minimalnie
panowie u mnie z tego zaworu egr , to znaczy z puszki ,przy daniu pedala prawie do podlogi sypie sie jakis syf z dziurek pobokach , czy to moze miec wplyw na obnizenie mocy przy 3000OBR??
gg 9963508 jakby ktos zechcial pomuc to na gg bylo by szybciej
dzieki
gg 9963508 jakby ktos zechcial pomuc to na gg bylo by szybciej
dzieki
Ostatnio zmieniony pt wrz 05, 2008 17:32 przez bulan, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy mógłby ktoś wstawić z Etki jakiś zrzut ekranu...mam mk4 asz i chce wyczyścić kolektor z zaworem, nie chce zaslepiać bo jak zacznie ciec to nie mam takich narzędzi typu gwintownik czy spawara. Czy nie przygotować sobie przed robotą czegoś?? uszczelek itp.
[url=http://img694.imageshack.us/i/37923698.jpg/][img]http://img694.imageshack.us/img694/1319/37923698.jpg[/img][/url]
Broker89 zaślepianie EGR nie ma nic wspólnego z wyciekami z tego zaworu gdyż jak wycieka to tylko olej co idzie wężem od intercoolera, uszczelki trzeba sobie oczywiscie przygotować pod kolektor ssący i zawór EGR,
po co Ci zrzut z Etki skoro tam nie ma żadnej filozofii - kilka śrub do odkręcenia, przeczyścić, zmienić uszczelki i ponownie skręcić i gotowe.
po co Ci zrzut z Etki skoro tam nie ma żadnej filozofii - kilka śrub do odkręcenia, przeczyścić, zmienić uszczelki i ponownie skręcić i gotowe.
Panowie, wielka prośba!
Może pomoże mi ktoś w zwymiarowaniu uszczelki między rurkę recyrkulacji, a kolektor wydechowy? Będą to od razu wymiary blachy zaślepiającej, więc pewnie nie tylko mnie się przydadzą.
I jeszcze jedno pytanko:
Jeśli wstawię blachę, to wymagane są uszczelki, czy można to złożyć na paście do wydechów np. Bosal.
Który z powyższych wariantów będzie najlepszy?
a ) - same uszczelki
b ) - uszczelki + pasta
c ) - sama pasta
Może pomoże mi ktoś w zwymiarowaniu uszczelki między rurkę recyrkulacji, a kolektor wydechowy? Będą to od razu wymiary blachy zaślepiającej, więc pewnie nie tylko mnie się przydadzą.
I jeszcze jedno pytanko:
Jeśli wstawię blachę, to wymagane są uszczelki, czy można to złożyć na paście do wydechów np. Bosal.
Który z powyższych wariantów będzie najlepszy?
a ) - same uszczelki
b ) - uszczelki + pasta
c ) - sama pasta
Ostatnio zmieniony wt wrz 30, 2008 17:22 przez AFN140KM, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
No dobra zwymiarowałem sam. Wyciągnąłem rurkę i pomierzyłem. Może będzie dla potomnych.
038 131 547 A - Uszczelka metalowa. Kolektor wydechowy - rurka.
069 131 547 D - Uszczelka klingierytowa. Zawór EGR - rurka.
Tym samym, zewnętrzne wymiary uszczelek są wymiarami blachy służącej do zaślepienia zaworu EGR. Uszczelki pasują do wszystkich 1.9TDI.
038 131 547 A - Uszczelka metalowa. Kolektor wydechowy - rurka.
069 131 547 D - Uszczelka klingierytowa. Zawór EGR - rurka.
Tym samym, zewnętrzne wymiary uszczelek są wymiarami blachy służącej do zaślepienia zaworu EGR. Uszczelki pasują do wszystkich 1.9TDI.
Ostatnio zmieniony wt wrz 30, 2008 17:37 przez AFN140KM, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!