Witam,
Czy któremuś z kolegów udało się rozwiązać problem z drganiami ?
Jeżeli tak, to prośba o podzielenie się informacjami.
Pozdrawiam
Dziwne drgania silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- FURMAN TDI
- Użytkownik
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Dziwne drgania silnika
Witam ponownie
Drgania ustały u mnie po wymianie rozrządu, ale nie sam rozrząd był winowajcą tylko osadzenie silnika
Przy wymianie rozrządu odkręca się jedną poduszkę w celu podniesienia silnika, przeważnie silnik wkłada się w dokładnie to samo miejsce jakie ślady zostawiły śruby,
mi mechanik lekko się "pomylił", w efekcie drgania ustały
Proponują więc delikatnie zmienić położenie silnika na poduszkach
Drgania ustały u mnie po wymianie rozrządu, ale nie sam rozrząd był winowajcą tylko osadzenie silnika
Przy wymianie rozrządu odkręca się jedną poduszkę w celu podniesienia silnika, przeważnie silnik wkłada się w dokładnie to samo miejsce jakie ślady zostawiły śruby,
mi mechanik lekko się "pomylił", w efekcie drgania ustały
Proponują więc delikatnie zmienić położenie silnika na poduszkach
Dziwne drgania silnika
Witam Panowie , z tymi drganiami męczylem sie dosc dlugo , wymienilem kilka niepotrzebnych czesci... m.in poduszki pod skrzynia i silnikem , czujnik g62 , nowe gumki na pompowtryskach... wszystko na marne.... pewnego razu podlaczylem vaga i przegladajac poszczegolne bloki , zauwazylem ze ... mam zle ustwiona synchronizację wałków blok 004 grupa 4 , widełki sa od -3 do 3 , u mnie byly wahania pomiedzy 1,5-2,7 . Wiec nie wiele sie zastanawiajac , scigalem obudowe rozrzadu poluzowalem 3 sruby i przestawilem go delikatnie,( Oczywiscie silnik musi byc zagrzany do 90 stopni) pomeczylem sie z tym ustawieniem pare razy ,az wkoncu trafilem na 0(w PD nigdy nie bedzie to stale 0 , mi czasami skacze miedzy 0 , a 0,6)
odczekalem pare godzin az silnik sie schłodzil, odpalilem ponownie i co... zadnych drgan... mysle ze to jest przyczyna ktora wystepuje u wielu uzytkowników ASZ
Sprawdzcie to zanim wymienicie mnóstwo niepotrzebnych czesci... Jesli pomoglem to piszcie ! dzieki
odczekalem pare godzin az silnik sie schłodzil, odpalilem ponownie i co... zadnych drgan... mysle ze to jest przyczyna ktora wystepuje u wielu uzytkowników ASZ
Sprawdzcie to zanim wymienicie mnóstwo niepotrzebnych czesci... Jesli pomoglem to piszcie ! dzieki
był Golf III GT TDI 110km AFN
byl PASSAT b5 TDI 110km AFN
jest Audi A3 8L 1,9TDI 130KM ASZ
byl PASSAT b5 TDI 110km AFN
jest Audi A3 8L 1,9TDI 130KM ASZ