Gdzie znajdę czujnik temperatury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
z przodu silnika z pewnością nie ma tego czujnika, czujnik jest od strony przegrody czołowej i tam trzeba sięgnąć, link do czujnika G62/G2 w silniku PD pochodzi z fotki, którą ja opisywałem więc coś jest nie teges.EnJoy pisze:no bo od przodu bez problemu można się do niego dostać to jest ten czujnikkic1 pisze:tylko cos mi sie nie zgadza bo jak ostatnio mi mechanik zmieniał ten czujnik to nie wkładał rąk z tyłu silnika a bardziej z przodu.
[ Dodano: 12 Sty 2010 23:36 ]
kic1, w opisie Twego silnika podajesz (w którymś z postów), że jest to ASV ale jeśli tak to mechanik nie mógł grzebać przy jego wymianie z przodu silnika (chyba, że chodziło o czujnik temperatury paliwa pod pokrywą nastawnika pompy wtryskowej) a jeśli grzebał w czymś innym to z pewnością nie podmieniał czujnika temp. płynu chłodzącego G62/G2, gdybyś miał silnik PD (czyli na pompowtryskiwaczach) to grzebiąc z przodu silnika grzebałby w czujniku temperatury paliwa, który znajduje się w tym miejscu "
proponuję zatem zapytać mechanika w czym on w końcu grzebał
no chyba, że był tak wspaniałomyślny i grzebał w czujniku temperatury płynu chłodzącego na potrzeby klimatyzacji znajdujący się w rurze górnej idącej do chłodnicy paliwa - ale to nie ten czujnik he he.
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2010 00:39 przez Sztomel, łącznie zmieniany 2 razy.
przy wymianie czujnika temp. płynu nie trzeba specjalnie sięgać od tyłu silnika. Od przodu jest do niego niezły dostęp, wystarczy odpowiednio włożyć rękę i można sięgnąć bez problemu na tył silnika w miejsce gdzie się znajduje i go wymienićSztomel pisze:proponuję zatem zapytać mechanika w czym on w końcu grzebał
Sprawdziłem dzisiaj ten czujnik i rzeczywiście jest tam gdzie mówiliście. Coś mi sie musiało przewidziec. Przepraszam za zamieszanie. Przed odpieciem czujnika podłaczyłem vaga ( tylko przekrecony zapłon silnik nie pracuje)i w 17-Instruments wywaliło mi znowu błąd
01039-COOLANT TEMPERATURE SENSOR (G2)
64-10 NOT CURENTLY TESTABLE-INTERMITTENT
Znowu nie mogłem go skasowac. Postanowiłem odpalic samochód i sprawdzic ponownie. Na odpalonym silniku żadnych błędów nie wywala i po zgaszeniu też czysto. Troche mnie to dziwi ale może tak ma byc?
Postanowiłem zagrzac silnik i zrobiłem jakies 8km i znowu podłączyłem vag. Wyszło takie cos:
01-Engine grupa007 temeratura paliwa 26,5 temperatura płynu 78
17-Instruments: 003 temperatura 76
Na zegarach równiutko 90 stopni już po jakis 6km ale dolny wąż od chłodnicy praktycznie zimny. Może za krótki odcinek? Powiedzcie mi może jest wszystko ok i ja tylko panikuje?
01039-COOLANT TEMPERATURE SENSOR (G2)
64-10 NOT CURENTLY TESTABLE-INTERMITTENT
Znowu nie mogłem go skasowac. Postanowiłem odpalic samochód i sprawdzic ponownie. Na odpalonym silniku żadnych błędów nie wywala i po zgaszeniu też czysto. Troche mnie to dziwi ale może tak ma byc?
Postanowiłem zagrzac silnik i zrobiłem jakies 8km i znowu podłączyłem vag. Wyszło takie cos:
01-Engine grupa007 temeratura paliwa 26,5 temperatura płynu 78
17-Instruments: 003 temperatura 76
Na zegarach równiutko 90 stopni już po jakis 6km ale dolny wąż od chłodnicy praktycznie zimny. Może za krótki odcinek? Powiedzcie mi może jest wszystko ok i ja tylko panikuje?
Witam,
Podepne się po d temacik:) A więc wywaliło mi błąd 17664 (Przetwornik temp. czynnika chłodniczego) to jak sie dowiedziałem jest ten czujnik temperatury płynu chłodzącego i dzięki informacja z tego tematu wiem gdzie go szukać (silnik ALH) ale czasem na ciepłym silniku zdarza mi się że nie chce odpalić auto tzn. rozrusznik kręci a nie startnie silnik:/ czy ten czujnik może mieć wpływ na takie zachowanie??? bo przeczytałem gdzieś że tak, a ja myślałem że to bendix:/ i troche jestem skołowany
Podepne się po d temacik:) A więc wywaliło mi błąd 17664 (Przetwornik temp. czynnika chłodniczego) to jak sie dowiedziałem jest ten czujnik temperatury płynu chłodzącego i dzięki informacja z tego tematu wiem gdzie go szukać (silnik ALH) ale czasem na ciepłym silniku zdarza mi się że nie chce odpalić auto tzn. rozrusznik kręci a nie startnie silnik:/ czy ten czujnik może mieć wpływ na takie zachowanie??? bo przeczytałem gdzieś że tak, a ja myślałem że to bendix:/ i troche jestem skołowany
Speed
Czujnik temperatury cieczy
Witam kolegöw podepne sie pod temat bo dowiedzialem sie bardzo duzo nowych rzeczy ale cos mi jeszcze brakuje i chce o cos zapytac.Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale jak walniety jest czujnik temperatury cieczy to swiruje röwniez wskaznik temperatury na liczniku albo nie?Chodzi mi o to ze jak teraz zrobilo sie zimniej to auto gorzej mi odpala.Swiece nöwki aku tez ale cos jest nie tak.I tak mysle czy u mnie moze cos z tym czujnikiem cos nie tedy...vag bledöw nie pokazuje.To jak czujnik ok albo nie ok?Dziekuje za odpowiedz
Vw jest ok...!!!
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
To jak masz vag to sprawdź czujnik na zimnym silniku porównaj temperaturydario3103 pisze:To jak czujnik ok albo nie ok?Dziekuje za odpowiedz
Jak to zrobić wyjaśnione jest w tym temacie.. a na uruchamianie zimnego silnika ma wpływ wiele rzeczy i trzeba by je wszystkie sprawdzić, a to już jest opisane na forum co i jak.
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53752
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- ziomek1988
- Użytkownik
- Kontakt:
A ja mam inne pytanie. Czujnik 078 919 501a taki musi być do ALH. Ktoś się orientuje ile to kosztuje?? Na Getem 120zł
[ Dodano: 28 Maj 2010 21:11 ]
Znaczy czy gdzieś można dostać taniej
[ Dodano: 28 Maj 2010 21:11 ]
Znaczy czy gdzieś można dostać taniej
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/59ff7eee66697ba2.html][img]http://images44.fotosik.pl/291/59ff7eee66697ba2.jpg[/img][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=269407][b][size=150]Golf Generation - kliknij i oceń[/size] [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=269407][b][size=150]Golf Generation - kliknij i oceń[/size] [/b][/url]
Gdzie znajdę czujnik temperatury
Witam,
mam pytanie posiadam od 3 tyg Golfa IV Variant '00 1.9 TDI 115 KM , AJM , padniety mam czujnik temperatury silnika, lecz nie wiem gdzie on sie dokladnie znajduje ponizej zalanczam fotki na ktorych wedlug mnie to jest ten czujnik...Mam racje?
mam pytanie posiadam od 3 tyg Golfa IV Variant '00 1.9 TDI 115 KM , AJM , padniety mam czujnik temperatury silnika, lecz nie wiem gdzie on sie dokladnie znajduje ponizej zalanczam fotki na ktorych wedlug mnie to jest ten czujnik...Mam racje?