Spotykałem się z dokładaniem grzyba do pompy z 1V, sam nawet się na tym zastanawiałem, teraz mogę powiedzieć że szkoda kasy.
Przy dawce ustawionej na granicy zchodzenia z obrotów grzybek nic nie daje, jedyna róznica to to że bez niego jest pewna nieliniowość w tym jak auto ciągnie a jak naciskamy na pedał gazu.
Nie do końca tak jest, porównując to do strzykawki to jest tak, że do 5ml wstrzykujesz, a pozostałe 5 idzie do baku tj. przesuwa się w czasie tylko koniec wtrysku, nie początek no i oczywiście wszystko jest do skorygowania na seryjnych gratach Moje 1V na serii r...a [rozmnaża] nie jednego tedeikamarek29 pisze:jeżeli chcesz podać 5ml ze strzykawki 10-tki to musisz ją przesunąć połowę ,robiąc to samo z 20-stką 1/4 .Suw tłoka w pompie jest zgodny z obrotem silnika.Jeżeli chcesz zwiększyć dawkę w pompie z tłokiem np. 7mm to rozpoczęcie wtrysku (ustawione) przeciągnie się z przed GMP
na dużo na po
Pozatym pompy z małym tłoczkiem lepiej znoszą wysokie obroty a jak wiemy obroty = moc ifrajda koledzy w benzynkach robią oczy jak dieselek kreci sie ponad 5000
No i moim zdaniem IC to podstawa nawet do minimalnych modów, teoretycznie powietrze doładowujące powinno sie chłodzić już od 0.8 bara doładowania. Pozatym może to wpłynąć na obniżenie spalana, bo silnik chętniej zbiera sie od dołu.