mmilek pisze:ze blachowkret moze po prostu ściąć i część która wustaje do środka rury dostanie się poprzez erg do turbiny.
Wypadająca rura intercoolera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
Ja mam u siebie wokół łączących się ze sobą rur przy ich kołnierzach założone opaski kablowe (trytytki),które połączone są ze sobą na przeplot trzema trytytkami co 120* i nic się nie rozszczelnia,i bez obaw
http://www.vwquebec.ca/forum/showthread ... sur-un-BEW" onclick="window.open(this.href);return false;
Fajny patent ktoś wymodził.
Fajny patent ktoś wymodził.
- ThoMass
- Mały gagatek
- Auto: VW GOLF VI VARIANT 1.6
- Silnik: CAYC
- Kontakt:
Re: Wypadająca rura intercoolera
Dobre dobre, trochę wymaga wkładu i pracy, ale za to niezniszczalny patent.
Just like that... :okej:
Wkładu to może nie,chyba,że wkładu pracy,to tak. No patent jest raczej niezniszczalny. Nie wiem czy jak zakupię wkońcu tą rure nową to nie zastosuje tego ?!.
Nie ma nowych w sprzedaży, są trzy inne zamienniki za około 600 zet. Tak mi powiedzieli w ASO w zeszłym roku. Zostaje allegro z używkami.
ekodriving 4.5
Dla mnie to przesadyzm z takim rozwiązaniem. NA razie kupię nową rurę. Do mojego kosztuje 80 zł.
Axel_1, jak to nie ma ? Do dwóch serwisów VW dzwoniłem i w obu jest dostępna za około 250zł i w skodzie też jest dostępna w podobnej cenie.
Axel_1 ta rurka jest bez problemu dostępna w ASO, sam taką wymieniałem jakiś miesiąc temu, kupiłem ją w ASO NOMA 2 w Katowicach, cena ok. 250 zł
"-Ale kim pan właściwie jest?
-To nieważne! Ważne jest przestrzeganie przepisów BHP! Zwłaszcza na kolei."
Hydrozagadka
-To nieważne! Ważne jest przestrzeganie przepisów BHP! Zwłaszcza na kolei."
Hydrozagadka
ASO Lellek typ silnika AXR nie było oryginału tylko 3 zamienniki.
ekodriving 4.5
Dokładnie 246zł i w Magro w S-cu też. Na Zagórzu w Skodzie 271zł,ale można liczyc na rabat i jest szybciej dostępna(na chwilę obecną,bo dziś dzwoniłem i pytałem).
Axel_1, dla AXR to numer 1J0145838T, 242 zł. Ale brak w polskim magazynie. Może byc gdzieś na stanie po ASO. Będą więc zamawiać z magazynu niemieckiego jeśli w danym ASO nie będzie. Wydłuży to nieco czas realizacji.
Do tego jest jeszcze pierścień uszczelniający 3C0145117F 13 zł.
Do tego jest jeszcze pierścień uszczelniający 3C0145117F 13 zł.
Witam, to mój pierwszy post więc prosze nie krzyczeć;P W moim ASZcie wypadała górna część rury, po uszczelnieniu jej zaczęła wypadać dolna część, nie wiem dlaczego, ząbki ma idealne a wcześćniej dół nie wypadał wogóle. Czy możliwe jest to że za bardzo uszczelniłem górną cześć? Wydaje mi sie że dobrze wszystko zabezpieczam, może jednak góra powinna przepuszczać troche powietrza?
EDIT: Uporałem sie z problemem, okazało sie że aluminiowa przejsciówka jest troche przesunięta i musiałem ją nastawić tak aby ząbki wskoczyły w swoje miejsce;)
EDIT: Uporałem sie z problemem, okazało sie że aluminiowa przejsciówka jest troche przesunięta i musiałem ją nastawić tak aby ząbki wskoczyły w swoje miejsce;)