wyjezdzilem do zera, wczesniej na pelnym baku spokojnie robilem 900-950 km, w trasie nawet wyszlo mi po 1100 km ze jaszcze mam cala rezerwe
chyba ze przez ten opal, ale wczesniej jezdzilem na tym opale, od tego kumpla i bylo ok, inna sprawa ze teraz go troche wiecej cisne (oczywiscie tylko jak jest nagrzany) bo przez podkrecenie dawki jest wyraznie mocniejszy...
[MK2] Zwiekszenie dawki paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
MaSa_Golf, chyb coś nie doczytałem masz JP i zwiększyłeś dawkę paliwa, tak?? I pali ci 6,5 litra?? Dla mnie to hard core mam TD i nigdy nie spalił mi powyżej 6l. Również miałem JP i palił 4,5-5,2 l. Ja proponuje pojechać do pompiarza żeby ustawił tak jak ma być i delikatnie zwiększyć dawkę paliwa (tak tyci). Bo na tej pompie co jest w JP wiele się nie zdziała. A jak zwiększysz dawkę za dużo to będzie kopcił i palił jak lokomotywa.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja wczoraj przez pomylke zalalem 3 litry wody do baku (bylo w nim okolo 10 litrow paliwa). Na szczescie golf to przezyl (po wypompowaniu wszystkiego z baku, podlaczeniu pod baniak z czysta ropa zagadal z problemami, ale w miare jak z pompy wylecial caly syf, zaczal normalnie chodzic, tylko jakby glosniej, ale moze mi sie tylko wydaje, teraz do tego co zostalo w baku, doalem z 200ml denaturatu, i 20l. czystej swiezej ropki, i chodzi normalnie) wiec na pewno pojade wyregulowac pompe wtryskowa, bo kombinowalem z dawka i nie wiem czy ustawilem tak jak byla czy inaczej. Filtr paliwa (ze 2 tygodnie mial) poszedl sie jeb**, mam teraz podlaczone bez filtra bo gdy ciagnie przez filtr, chodzi ledwo co :/ dzisiaj musze kupic filtr bo wczoraj byla niedziela i nie mialem gdzie kupic