obejrzyj silnik i zlokalizuj wyciek - wymień uszczelneinei w tym meijscu.hortex pisze:bo strasznie zaczął sie pocic i nie wiem co z tym zrobic,
Jak zalany cały - niestety trzeba najpierw dobrze umyć i obserwowac przez pierwsze 100-200km gdzie się wycieki pojawią.
To silnik PD i olej z normą dla takich silników powinien być zalewany.
poza tym że nie ma norm dot. silników pojazdów osobowych - nie sądzę aby były jakieś przekreślające możliwość ich stosowania w silnikach pojazdów osobowych. Owszem, do jakiegoś CR`a z DPF/FAP itp bym tego nie zalał na czuja ale do VP bez obaw.jointone pisze:Czy są jakieś znaczące różnice pomiędzy olejami do cieżarówek i samochodów osobowych? Czym różni się olej do ciężarówki?
Sens ich stosowania ??
Jak masz za darmo to wiadomo ale kupować ? One są droższe od swoich odpowiedników do osobówek.
przecież to nie konfekcjoner - mają swoją wielką rafinerięWeso pisze:w Commie z tego co wiem siedzi Mobil albo chyba lotos
Jeździłem i na Mobilu - bardzo dużo, i na Lotosie (jakieś 60 tyś km) i na Mobilu ubywało dużo, na Lotosie znacznie mniej, ale na Comma`ie - wcale zatem to żaden z nich.