Cofanie się paliwa, zawór zwrotny i jego wymiana
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie no do sprawdzenia ze jest kat wtrysku oraz dawka to oczewiste.
Zakorkowac mozna porostu korkiem. Ja zeszlifowalem w stozek korek od jakiegos wina i sie pieknie sprawdza. W sumie to mialo byc tymczasowe i nosze sie z wymiana na filtr od 1.6D gdzie nie ma tego trójnika a tylko dwa króćce na przewody paliwowe.
Zakorkowac mozna porostu korkiem. Ja zeszlifowalem w stozek korek od jakiegos wina i sie pieknie sprawdza. W sumie to mialo byc tymczasowe i nosze sie z wymiana na filtr od 1.6D gdzie nie ma tego trójnika a tylko dwa króćce na przewody paliwowe.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
09 04 1998 rok produkcji to raczej AHL w sumie topodjade do jakiegos dobrego mechniora niech zajrzy do niego bo juz nie mam siły
[ Dodano: 01 Lip 2010 19:49 ]
mam jeszcze takie pytanie bo kumpel ma kabelek z allegro i ma do tego program o nazwie VWTOOL po polsku i jak to podłącza to nie moze sie polączyć z pompą disla a jak sie łączy z ogólnym skanowaniem to nie wykrywa żadnych błędów
[ Dodano: 01 Lip 2010 19:49 ]
mam jeszcze takie pytanie bo kumpel ma kabelek z allegro i ma do tego program o nazwie VWTOOL po polsku i jak to podłącza to nie moze sie polączyć z pompą disla a jak sie łączy z ogólnym skanowaniem to nie wykrywa żadnych błędów
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Odpuść sobie tego vw toola ,bo szkoda nerwów .Internet jak widać masz to załatw sobie vag coma 3,11 w odpowiednij wersji co prawda tylko po angielsku ale to żaden problem .Tym zrobisz to co tylko się damam jeszcze takie pytanie bo kumpel ma kabelek z allegro i ma do tego program o nazwie VWTOOL po polsku i jak to podłącza to nie moze sie polączyć z pompą disla a jak sie łączy z ogólnym skanowaniem to nie wykrywa żadnych błędów
Ostatnio zmieniony pt lip 02, 2010 13:45 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Forum Master
Wesol, a jaką vag-com pokazuje temperaturę paliwa w Twoim samochodzie po tych eksperymentach z korkiem po winie?
Witam! Przepraszam za odgrzewanie kotleta, ale gdzie dostane taki oring z numerem 3 na tym obrazku :
albo jakie sa jego wymiary ?
pzdr
albo jakie sa jego wymiary ?
pzdr
http://www.TuningShirts.pl - sklep z koszulkami tuningowymi !
-
- Forum Master
Taki oring a nawet 2 (bo tam są 2) dostaniesz w sklepie tylko razem z filtrem paliwa
No chyba że jakiś dopasujesz...
No chyba że jakiś dopasujesz...
GeGi, Poszukaj sklepu z częściami do ciągników rolniczych - ich asortyment jest zazwyczaj zdumiewający jeśli chodzi o takie rzeczy jak uszczelki sprężynki króćce, śrubki hydrauliczne itp.
czyli jesli jest powietrze w ukladzie to nie ma po co wymieniac zaworka zwrotnego, bo moze lapac lewe powietrze przez uszkodzony oring a nie przez zle dzialanie zaworka...
http://www.TuningShirts.pl - sklep z koszulkami tuningowymi !
-
- Forum Master
Nie koniecznie ... możesz wymienić ten oring... tematów o powietrzu w układzie kilka było i to dosyć obszernych. Ogólnie bardzo dużo osób ma z tym problem i nic z tym nie robią. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... e&start=28" onclick="window.open(this.href);return false;
- chudy191989
- Gadatliwa bestia
sory za odkopanie tematu ale u mnie w golfie 2 1.8 16v PL robi się to samo, czy do mojego silnika znajde taki zaworek??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=444403" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
Re: Cofanie się paliwa, zawór zwrotny i jego wymiana
Witam, jeśli się nie mylę to w 1,8 nie ma takowego zaworku.chudy191989 pisze:sory za odkopanie tematu ale u mnie w golfie 2 1.8 16v PL robi się to samo, czy do mojego silnika znajde taki zaworek??
Pozdrawiam.
Tomek
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A czy ktoś może podać wymiary uszczelki nr 3? U mnie jej wogóle nie ma i paliwo momentalnie odpływa wężem nr 6. A potem trzeba kręcić i kręcić aby zapalić...
-
- Forum Master
Witam, musisz pod pasować ten o-ring, jedziesz do jakiegoś motoryzacyjnego, albo nawet z częściami do ciężarówek, tłumaczysz o co ci chodzi i tyle, albo cały ten zaworek nr 4trzeba będzie, jak nie dorwiesz o-ringu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek