Kąt wtrysku 1.9 TDI ALH 90 KM + rozrusznik (film,fotoporada)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kąt wtrysku 1.9 TDI ALH 90 KM (film problem + foto porada)
Czy drżenie auta może być związane z przyśpieszonym kątem wtrysku? Czy wie ktoś gdzie w okolicy Leszna (WLKP) ustawie kąt?
jaki jest moment dokręcania tych trzech śrób na kole pompy wtryskowej? Nie chę przedobrzyć jak kolega kilka postów wcześniej
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Akurat koledze urwały się podczas wykręcania.k18t pisze:jaki jest moment dokręcania tych trzech śrób na kole pompy wtryskowej? Nie chę przedobrzyć jak kolega kilka postów wcześniej
Tu są podane wartości dla wszystkich śrub przy wymianie rozrządu- śrub pompy wtryskowej też,.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=114444" onclick="window.open(this.href);return false;
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
przydał by sie taki opis do silnika 1z ,ma ktos moż ? plisssss
stawiam
za to jak ktos mi takie cos podeśle ,dzieki ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![pub :pub:](./images/smilies/pub.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
nie ma mnie
- italiano_83
- V.I.P.
To drogo będzie Cię ten browar kosztował z wysyłką do Holandiispeckom pisze:stawiam![]()
![hmm :hmm:](./images/smilies/hmm.gif)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Kąt wtrysku 1.9 TDI ALH 90 KM (film problem + foto porad
Odgrzewam temat ponownie.
Tym razem mam problem przy odpalaniu na nagrzanym silniku między 70-90 stopni kręci dłużej zanim odpali.
Zastanawiam się czy nie ustawiać kąta na nowo między 49-51 ?
Aktualny kąt wtrysku z Vaga: A to filmik:
[youtube][/youtube]
Tym razem mam problem przy odpalaniu na nagrzanym silniku między 70-90 stopni kręci dłużej zanim odpali.
Zastanawiam się czy nie ustawiać kąta na nowo między 49-51 ?
Aktualny kąt wtrysku z Vaga: A to filmik:
[youtube][/youtube]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- italiano_83
- V.I.P.
To nie wina kąta wtrysku, gdyby na zimnym był problem to co innego, może rozrusznik po nagrzaniu już nie wyrabia i stąd problem z rozruchem...gelek82 pisze:Tym razem mam problem przy odpalaniu na nagrzanym silniku między 70-90 stopni kręci dłużej zanim odpali.
Prawidłowy kąt wtrysku powienien wynosić miedzy a 49-51 przecież.
A teraz mam między 39-43.
Do rozrusznika od 3 lat nie zaglądałem, wypadało by powymieniać tulejki i szczotki.
italiano_83 a jak twój golfik odpala ? jaki masz kąt wtrysku ? możesz sprawdzić vagiem ? tak z ciekawości
Do rozrusznika od 3 lat nie zaglądałem, wypadało by powymieniać tulejki i szczotki.
italiano_83 a jak twój golfik odpala ? jaki masz kąt wtrysku ? możesz sprawdzić vagiem ? tak z ciekawości
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Na pewno takie wartości ,nie powodują trudności w odpalaniu .gelek82 pisze:Prawidłowy kąt wtrysku powienien wynosić miedzy a 49-51 przecież.
Ano właśnie ...niema to jak stare 1z ,AHU i im podobne .W nowszych jak np. ALH tak "poprawili " softitaliano_83 pisze:może rozrusznik po nagrzaniu już nie wyrabia i stąd problem z rozruchem...
![chytry :chytry:](./images/smilies/chytry.gif)
![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- italiano_83
- V.I.P.
Tak, a jak jest 52 to już jest źle, a jak 60 to wypala dziury w tłokachgelek82 pisze:Prawidłowy kąt wtrysku powienien wynosić miedzy a 49-51 przecież.
![goof :goof:](./images/smilies/goof.gif)
![rozpacz :rozpacz:](./images/smilies/rozpacz.gif)
Jest wykres w TDI timing ma się zawierać pomiędzy liniami, najlepiej w górnym przedziale, bo wtedy lepiej odpala i jest kapkę żwawszy silnik w górnych rejestrach obrotów. Ale kąt wtrysku na rozgrzanym silnik nie ma aż takiego znaczenia, nawet na mocno opóźnionym będzie palił...
Pali dobrze, zarówno jak zimny i ciepły.. kąt wtrysku jaki mam.. około 63 jednostek i "zawsze" tak miałem i w żaden sposób nie wpłynęło to negatywnie na silnik.. chodzi kapkę twardziej jak inne TDI, ale mi to nie przeszkadza.gelek82 pisze:italiano_83 a jak twój golfik odpala ? jaki masz kąt wtrysku ? możesz sprawdzić vagiem ? tak z ciekawości
Mam dziwny problem po zmianie pompy na 11 na ciepłym udaje mi się zejść do wartości kąta wtrysku 100 +/- poniżej nie odpala...
Zostawiam 120 ostygnie i też nie zapali (na ciepłym przy tych ustawieniach palił)
Jakieś pomysły??
Zostawiam 120 ostygnie i też nie zapali (na ciepłym przy tych ustawieniach palił)
Jakieś pomysły??
VRT in progress....
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
mar_ek, a tutaj dlaczego nic nie napiszesz,gdy się Ciebie o coś pytam? ![chytry :chytry:](./images/smilies/chytry.gif)
![chytry :chytry:](./images/smilies/chytry.gif)
-
- Gadatliwa bestia
moze fala jest z reno , albo przestawiacz wtrysku zasyfiony.mar_ek pisze:Mam dziwny problem po zmianie pompy na 11 na ciepłym udaje mi się zejść do wartości kąta wtrysku 100 +/- poniżej nie odpala...
Jakieś pomysły??
pompa jest cała ori czyli fala de 143DANIEL LHR pisze:moze fala jest z reno , albo przestawiacz wtrysku zasyfiony.mar_ek pisze:Mam dziwny problem po zmianie pompy na 11 na ciepłym udaje mi się zejść do wartości kąta wtrysku 100 +/- poniżej nie odpala...
Jakieś pomysły??
już odpisałem, błędów nie wywala poza 1 że zły kąt wtryskuMichał_1977 pisze:mar_ek, a tutaj dlaczego nic nie napiszesz,gdy się Ciebie o coś pytam?
![hehe :hehe:](./images/smilies/hehe.gif)
VRT in progress....