Czym sie rozni SDI od 1.9D
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Jakim cudem udało ci się znaleźć ten nr nie wiem to nie ten
Naklepka nie daje pewności, ale po silniku widać że to AAZ, oznaczenie jest wybite takim punktakiem na bloku z prawej strony, na płaskim kawałku pod głowicą widocznym od przodu samochodu, najczęściej to płaskie miejsce jest zardzewiałe i trzeba je oczyścić żeby pokazał się numer.
[ Dodano: 19 Wrz 2009 23:39 ]
Pole numerowe w przybiżeniu ma wymiar 20x100mm
Naklepka nie daje pewności, ale po silniku widać że to AAZ, oznaczenie jest wybite takim punktakiem na bloku z prawej strony, na płaskim kawałku pod głowicą widocznym od przodu samochodu, najczęściej to płaskie miejsce jest zardzewiałe i trzeba je oczyścić żeby pokazał się numer.
[ Dodano: 19 Wrz 2009 23:39 ]
Pole numerowe w przybiżeniu ma wymiar 20x100mm
Ostatnio zmieniony sob wrz 19, 2009 23:38 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
a więc panowie musze wtrącic swoje 2 slowa do tej rozmowy odnosnie SDI. Posiadam polo rocznik 98 - 1.7 sdi i ostatnio spalanie srednie wyszlo mi 4.45 gdzie 70% trasy ( nie autostrady tylko drogi lokalne) i 30% miasto. Fakt ze za szybko to sie nie zbiera ale jezdze sam i daje rade. Przydalo by sie dodatkowe 10-20 kucykow i byloby fajnie. Pozdrawiam wszystkich
-
- Nowicjusz
Nie znalazłem numeru silnika z przodu ani z dołu mojego silnika. Silnik posiada turbosprężarkę, więc jest to AAZ. Silnik 1Y ma ogromny kolektor ssący bez turbosprężarki.
Poniżej silniki występujące w Golf III
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182296
Poniżej silniki występujące w Golf III
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182296
podłączę sie do tematu bo interesuje mnie zakup mk4 sdi chodzi mi o tanie (mało palące) auto do miasta kolega od niedawna śmiga sdi i sobie chwali moim zdaniem to dobre miasto do miasta bo na dłuższe trasy się nie nadaje w tej chwil mam mk3 td 75km i pomimo że sdi ma 68km to wydaje mi się żwawszy od mojego może to kwestia nowszej konstrukcji bo mój silniczek jest naprawdę w super stanie co do opału to kolega leje i jak na razie znosi to bez problemów (poruszałem temat oo na forum) i zdecydowana większość pisze że bez problemu można jeździć na oo z tym silnikem
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Dziwne ...też miałem okazje jeżdzić SDI i stwierdziłem coś zupełnie odwrotnego .A w tym AAZ kolegoNeoarti, ,to coś dłubnąłeś czy ori?Neoarti pisze:mam mk3 td 75km i pomimo że sdi ma 68km to wydaje mi się żwawszy od mojego
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
nic nie dłubałem ale ma chyba trochę skręconą dawkę paliwa i może to z tego powodu nie chodzi mi o prędkość maksymalną tylko przyspieszenie i elastykę podczas jazdy miejskiej wydaje mi się o wiele bardziej elastyczny niż mój
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Skręcona dawka paliwa (niektórzy robią to w celu zmniejszenia spalania )przynosi efekt odwrotny od zamierzonego ,auto jest zamulone trzeba go dusić żeby jechało i w rezultacie spala więcej.Spróbuj podkręcić dawkę o 90stopni czyli 1/4 obrotu .Zawsze można póżniej wrócić do wcześniejszego ustawienia .Neoarti pisze:ale ma chyba trochę skręconą dawkę paliwa
Ostatnio zmieniony pt paź 09, 2009 18:10 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
zależy jak będziesz jeździł.Neoarti pisze:już go trochę podkręciłem i jest dużo lepiej popracuję nad tym jeszcze ale nie chcę przesadzić aby nie palił mi 10L
ja na swoim AAZ'cie miałem dawkę tak ustawionąże mogłem robić za zasłonę dymną dla piechoty morskiej podczas akcji ale przy spokojnej jeździe spalanie nie przekraczało 6l/100km.
ale ten sam silnik u następnego właściciela pali ponad 8l/100km
chociaż wiem że on jeździ jak benzyną czyli dośc głęboko wciska pedał gazu