Stad podkreślenie w chyba.mateusz13579 pisze:nie nie, AJM,ATJ,AUY, kazdy z typow mial swoje oznaczenia. AJM ma F, no chyba ze bylo cos kombinowane juz.
To dość częsta wymiana.mateusz13579 pisze:niestety chyba sie nie zgodze. ten drugi mechanik, powiedzial mi ze od 130 ok beda pasowac, ale z biegiem czasu zrobi dziury w tlokach
zgoda ja daje jeszcze 200 kkm to będzie razem 317kkm. Z silnika którego produkcja skończyła się w 2001 nie będzie takiego przebiegu jak piszesz. Miałem u siebie w silniku pompki które były jak piszesz "widać ze nie zurzyte" . Na szczęście sprzedawca wziął je z powrotem . Zrozum że ten kto je wyciąga to nawet pojęcia nie ma czy silnik w ogóle działała, pompki z allegro to bardzo ryzykowne rozwiązanie.mateusz13579 pisze:4 sztuki za 1200zł z przebiegiem 117tys ( po pompkach wiadac ze nie zuzyte )
Większość prostych usterek w samochodzie tłumaczonych jest przez mechaników uszkodzeniem koła dwumasowego lub pompowtrysków. Co często po wymianie koła lub PD nie przynosi oczekiwanych wyników bo uszkodzenie jest gdzie indziej.mateusz13579 pisze:jezeli dobrze rozumiem to wtedy gdy siadaja pompki to w tym samym czasie dwumasy?
Pompki można regenerować. Zregenerowana pompka może być lepszym rozwiązaniem niż te które opisałeś.