U mnie jak auto jest całkiem zimne to dawka jest mniejszamarcin999 pisze:To dlatego ze jak jest zimny ma wieksze dawki paliwa.
![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wlasnie koledzy, zadaje to pytanie od miesiecy : SKAD drgawki ?!?!?! Wielu pisze TTTM, nie przejmowac sie, auto przeciez chodzi . Ale gdzie przyczyna, dlaczego drga; co drga???sebastian1901 pisze:nie widzisz że napisałem "ssanie" we wcześniejszym poście ?
chodziło mi o zwiększona dawkę na zimnym silniku, bo dziwne że jak odpalam auto po nocnym postoju przy -5 to mam 1000obr/min a później już obroty są normalne jak złapie troche temperatury...
zamiast nas poprawiać to powiedz lepiej skąd te drgawki ?![]()
Pozdrawiam
U mnie to samo - jak zimny i sie rozgrzewa drgawek prawie nie ma ( moze sa, ale slabiutkie), jak tylko ma 90, stane na swiatlach i po sekundzie albo dwoch zaczyna sie od fotela nieregularne potrzesanie tylkiem..... Gdzie PRZYCZYNA ?!?!?!?!?!?!sebastian1901 pisze:Panowie zauważyłem że jak auto nie złapie 90st to drgawek nie ma.
Czy to dlatego, że jest zimno i chodzi na "ssaniu" ?
Marcin999, ja tez jestem za tym - ZROBMY cos !!!!!! Poprostu nie godze sie z TenTypTakMa,marcin999 pisze:Ja powiem tak mam te drgawki odkad kupiłem samochód przyznam że mnie czasami wkurzaja, ale zauważyłem że w zimie prawie ich nie ma. Może dlatego ze jezdze duzo po miescie głównie na zimnym silniku. No i ze względu na zime tez mam min pol baku w zbiorniku.
Panowie pasuje coś pomyśleć i zrobić wkoncu te nasze samochody zeby ładnie chodzily bo jak narazie to czasami chodzi jak sieczkarnia. aż wstyd.
Ja jestem z ........Antwerpii (Bel) i tez moge walnac 1000-1500km, zeby pozbyc sie problemu.-Balzak- pisze:Jestem z Krakowa i jestem gotów pojechać nawet na drugi koniec Polski, żeby mi ktos tylko te drgawki naprawił bez jakiegoś kombinowania tzn( podnoszenia obrotów czy dawki paliwa) poprostu przyjedżam stwierdza mechanik np. że to pompa wtryskowa, wymienia i jest po sprawie
Jak ktoś znajdzie takiego mechanika dajcie namiary.
Czesc jaro001, ale czy mowimy o tych samych drgawkach ?????????jaro001 pisze:Ja się ich pozbyłem.
Na stronie 34 tego tematu, jest mój 3 post od góry w którym jest opisane w jaki sposób.
Jeździłem z tymi drgawkami z rok czasu tak jak innych denerwowało mnie to strasznie, tym bardziej że nikt nie mógł dokładnie określić przyczyny. Teraz już prawie rok bez drgawek - silnik nie zadrgał ani razu.
Może jest inne rozwiązanie tego problemu, ja go rozwiązałem w sposób opisany w moim poście na stronie 34.
Pozdrawiam Jarek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 27 gości