To jest Ebersparcher (chyba tak sie to pisze) a co do dzialania... no wlasnie. Nie dziala i nie mam czasu zeby pojechac i oddac to do serwisu. Poprzedniej zimy (u poprzedniego wlascieciela dzialalo).
Jest mozliwosc odpalenia tego na konkretna godzine jak i po nacisnieciu guzika i bedzie chodzilo to przez 60min.
całkowita diagnoza silnika 1z i usunięcie usterek-temp płynu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- bradley
- Forum Master
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie ma zadnych zonków ,przy podpieciu na zasilaniu ,pompa niczego nie wysysa ,webasto zawsze mi odpala,od września zeszłego roku ,nie zdarzyło sie żeby nie odpaliło czy to podczas pracy silnika ,czy przed odpaleniem ,takze bez przesady z tym zonkiemdon vittorio pisze:nie powinno się wpinać w przewód paliwowy zasilający (mówimy o klekotach), ponieważ w trakcie pracy silnika, kiedy chcemy użyć webasto jako dogrzewacza, pompa jest silniejsza niż pompka webasto i może nie zadziałać. Poza tym na postoju pompka webasto może "wyssać" paliwo z pompy i zonk.
bradley, masz nowszy model hydronica ,ze zintegrowaną pompą wody ,niestety w tym jak i wiekszości przypadków ,nowsze nie znaczy lepsze ,sterowniki padają w nich jak muchy .Ale nie żebym ci zle życzył ,bo może tylko świeca żarowa sie spaliła i też nawet się nie odezwiebradley pisze:To jest Ebersparcher (chyba tak sie to pisze) a co do dzialania... no wlasnie. Nie dziala i nie mam czasu zeby pojechac i oddac to do serwisu.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
munior, dzieki takiego przykladu podrzebowalem
czyli moj to E z golfa IV tez powinien dac rade ciagnac paliwko
mozesz dodac foto jak masz zamontowany trojniczek??
bo ja mam weze zasilajace dosc grube a nie moglem kupic takiego trojniczka z redukcja na mniejszy wiec chyba bede musial wezami zejsc na cieciejszy
czyli moj to E z golfa IV tez powinien dac rade ciagnac paliwko
mozesz dodac foto jak masz zamontowany trojniczek??
bo ja mam weze zasilajace dosc grube a nie moglem kupic takiego trojniczka z redukcja na mniejszy wiec chyba bede musial wezami zejsc na cieciejszy
- don vittorio
- rock n roll
Re: całkowita diagnoza silnika 1z i usunięcie usterek-temp p
Nie ma zadnych zonków ,przy podpieciu na zasilaniu ,pompa niczego nie wysysa ,webasto zawsze mi odpala,od września zeszłego roku ,nie zdarzyło sie żeby nie odpaliło czy to podczas pracy silnika ,czy przed odpaleniem ,takze bez przesady z tym zonkiemmunior pisze:don vittorio pisze:nie powinno się wpinać w przewód paliwowy zasilający (mówimy o klekotach), ponieważ w trakcie pracy silnika, kiedy chcemy użyć webasto jako dogrzewacza, pompa jest silniejsza niż pompka webasto i może nie zadziałać. Poza tym na postoju pompka webasto może "wyssać" paliwo z pompy i zonk.
Tak zaleca montować serwis Webasto a jak sobie zamontuje to jego sprawa. Przy słabszej kondycji pompy może byc różnie... i potem temat "nie działa webasto". Podałem 3 sposoby montażu, nie rozumiem dlaczego uparliście się na przewód zasilania pompy...
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”