Co najpierw: zmiana końcówek wtrysków czy chip?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pasio
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Co najpierw: zmiana końcówek wtrysków czy chip?

Post autor: pasio » czw maja 31, 2007 23:10

Jestem w takiej sytuacji że aktualnie mam boxa (który leży w szafie i się kurzy) z możliwością bezpłatnej wymiany na program w vtechu. I właśnie zastanawiam się co zrobić czy najpierw założyć końcówki wtrysków od ASV i zrobić program czy najpierw zrobić program i później ewentualnie kupić te końcówki i jakąś korektę? Po chipie chciałbym uzyskać tak 115-120 KM, czy fabryczne wtryski wyrobią? Pomyślałem sobie że 600zł. (które musiałbym zainwestować w końcówki) piechotą nie chodzi i trochę mi szkoda tej kasy bo nie jestem pewny czy one coś zmienią gdyż większych modów, które wiązałyby się ze zmianą turbiny czy intercoolera napewno nie będę robił.

mirass
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Co najpierw: zmiana końcówek wtrysków czy chip?

Post autor: mirass » ndz cze 03, 2007 14:15

pasio pisze:Jestem w takiej sytuacji że aktualnie mam boxa (który leży w szafie i się kurzy) z możliwością bezpłatnej wymiany na program w vtechu. I właśnie zastanawiam się co zrobić czy najpierw założyć końcówki wtrysków od ASV i zrobić program czy najpierw zrobić program i później ewentualnie kupić te końcówki i jakąś korektę? Po chipie chciałbym uzyskać tak 115-120 KM, czy fabryczne wtryski wyrobią? Pomyślałem sobie że 600zł. (które musiałbym zainwestować w końcówki) piechotą nie chodzi i trochę mi szkoda tej kasy bo nie jestem pewny czy one coś zmienią gdyż większych modów, które wiązałyby się ze zmianą turbiny czy intercoolera napewno nie będę robił.
z wtrysków ALH można zrobić hybrydy 230 za 1400złi w połączeniu z softem peknie 150KM w twoim ALH. hybrydami zajmuje sięAligator z Katowic

www.vagtune.pl tel. 502730289

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » ndz cze 03, 2007 22:46

mirass pisze:z wtrysków ALH można zrobić hybrydy 230 za 1400złi w połączeniu z softem peknie 150KM w twoim ALH. hybrydami zajmuje sięAligator z Katowic
do 150KM wystarczą 216 - czyli końcówki z motoru AHY

ale kolega celuje w 120KM więc spoko wystarczą mu ASV, AFN - nawet na ori moze wydoli
pasio pisze:szkoda tej kasy bo nie jestem pewny czy one coś zmienią gdyż większych modów, które wiązałyby się ze zmianą turbiny czy intercoolera napewno nie będę robił
najpierw wtryski, potem program - na tych wtryskach nie licz na duże przyrosty

na wiekszych wtryskach bedziesz miał wiekszą moc i mniejsze spalanie :P

mirass
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: mirass » pn cze 04, 2007 11:09

cowboy pisze:
do 150KM wystarczą 216 - czyli końcówki z motoru AHY

ale kolega celuje w 120KM więc spoko wystarczą mu ASV, AFN - nawet na ori moze wydoli
prawda jest taka że po kilku dniach bedzie już czuł brak mocy wiec osobiście proponuje 230tki jako bardziej rozwojową inwestycje

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » pn cze 04, 2007 11:17

mirass pisze: prawda jest taka że po kilku dniach bedzie już czuł brak mocy wiec osobiście proponuje 230tki jako bardziej rozwojową inwestycje
tyle że koledzy mający ALH pisali że po założeniu 216 juz auta dostawały tyle koksu że trubinki kręciły się jak szalone, więc po włożeniu 230 trzeba jakoś to ogarnąć w programie żeby turbinka nie odleciała i auto nie batorzyło

w przypadku kolegi to ori ASV byłyby chyba najlepsze...

Awatar użytkownika
pasio
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pasio » pn cze 04, 2007 19:12

Dzięki za pomoc koledzy, chyba jednak założe te końcówki. A jeszcze takie pytanie kto to jest aligator? Bo znalazłem takiego użytkownika tego forum tylko z tego co wyczytałem on nie zagląda zbyt często na forum, czy on podjąłby się włożenia tych końcówek od ASV do moich starych wtrysków??

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » pn cze 04, 2007 20:20

pasio pisze:czy on podjąłby się włożenia tych końcówek od ASV do moich starych wtrysków??
Aligator to masters tuning katowice :)

Wojciech Gołąbek
Katowice ul. Gromadzka 36L
kom. 606 34 11 44
GG: 1713699
[email protected]

http://www.tdi-tuning.pl/kontakt.htm

Skontaktuj sie z nim a na pewno Ci pomoże, pewnie wymieni Ci twoje wtryski ALH na ASV i od razu zrobi konkretny programik - POLECAM

Awatar użytkownika
pasio
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pasio » pn cze 04, 2007 23:10

Aha no właśnie tylko że ja mam boxa z vtechu i u nich program za free (tzn za starego boxa) czyli raczej nie będę mu głowy zawracał skoro i tak później pojadę do konkurencji... No nic może oni mi to zrobią, jeszcze raz dziex za pomoc

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » wt cze 05, 2007 10:08

pasio pisze:tylko że ja mam boxa z vtechu i u nich program za free (tzn za starego boxa) czyli raczej nie będę mu głowy zawracał skoro i tak później pojadę do konkurencji...
jak masz program za free, to kup sobie uzywki wtryski ASV lub AFN za ca 600 PLN i podjedź do Vtechu na korekte softu...i zobaczysz co wyjdzie

zażycz sobie żeby moment płynnie narastał - max wartośc przy około 2400-2600 rpm

same wtryski ASV powinny dać Ci 110-115KM a po programie powinieneś mieć 135KM 300 NM - de facto bedziesz miał ASV :P

mirass
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: mirass » wt cze 05, 2007 21:58

cowboy pisze:
pasio pisze:tylko że ja mam boxa z vtechu i u nich program za free (tzn za starego boxa) czyli raczej nie będę mu głowy zawracał skoro i tak później pojadę do konkurencji...
jak masz program za free, to kup sobie uzywki wtryski ASV lub AFN za ca 600 PLN i podjedź do Vtechu na korekte softu...i zobaczysz co wyjdzie

zażycz sobie żeby moment płynnie narastał - max wartośc przy około 2400-2600 rpm

same wtryski ASV powinny dać Ci 110-115KM a po programie powinieneś mieć 135KM 300 NM - de facto bedziesz miał ASV :P
140-145 KM jestem blizszy tej wartości

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”