Intercooler do T4 czy oplaca sie zakladac i jaki duzy??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Intercooler do T4 czy oplaca sie zakladac i jaki duzy??
Witam wszystkich. Niestety bylem zmuszony sprzedac mojego golfika i teraz smigam T4 blaszakiem. No ale pod maska mam tylko 1.9TD i chcialbym dolozyc do niego intercooler. No i teraz moje pytanie czy wogole sie to oplaca i jaki czy im wiekszy tym lepiej czy to nie ma roznicy??
Ostatnio zmieniony śr lip 25, 2007 14:16 przez Dominik107, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez dłubania w pompie nie ma sensu zakąłdać, ja mam fabrycznie ciśnienie dochodzące do 0,86 Mpa po założeniu IC spadło do 0,60-0,65 ponieważ ukłąd powiekrzył swoją objetośc. Nie dało nic kręcenie śruba przy turbinie ciśnienie dalej było małe i spadły osiągi mimo, ze powietrze było schłodzone. Ja nie chciałęm krecić śrubkami przy pomie bo ja ustawiałem przy stole pobierczym i musiałem zdemontować IC bo jak pisza koledzy bez innych modyfikacji efekt może byc gorszy niż zamierzałeś.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
nie ma sie czego bacDominik107 pisze:Dziekuje za podpowiedzi. Ja nie chce nic grzebac przy pompie bo ten busik ma 95tys przebiegu i chodzi idealnie wiec napewno nie bede nic przestawial narazie a wiec chyba zostawie wszystko tak jak jest. Dziekuje wszystkim za podpowiedzi
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]