Czyszczenie (regenerowanie) TURBO
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
poszukuję kogoś z okolic wawy do naprawy turbo w moim GIV
Pozdrawiam
poszukuję kogoś z okolic wawy do naprawy turbo w moim GIV
Pozdrawiam
to ja może sie podłącze. U mnie sprawa wygląda tak.androv pisze:A co się dzieje ?
1. wracając ostatnio z poznania dwa razy tak jakby zawiesiła mi sie turbina, przy ok. 160 km/h po prostu przestała działać, zatrzymałem sie wiec na parkingu , zgasiłem poczekałem chwilkę odpaliłem i znowu wszystko działało jak należy. Co to może być??
2. Dodam że została wymieniona przepływka i zaworek.
3. Jeszcze jedno. Podczas przyspieszania np na drugim biegu przy około 2.5 tys obrotów gdy puści sie pedał gazu słychać świst, podobny do blow offa.
Czy to może być wina dolotu, czy poprostu turbo powoli umiera.
ad.3 - albo dziura w dolocie albo turbina mówi dość .królikTDI pisze:to ja może sie podłącze. U mnie sprawa wygląda tak.androv pisze:A co się dzieje ?
1. wracając ostatnio z poznania dwa razy tak jakby zawiesiła mi sie turbina, przy ok. 160 km/h po prostu przestała działać, zatrzymałem sie wiec na parkingu , zgasiłem poczekałem chwilkę odpaliłem i znowu wszystko działało jak należy. Co to może być??
2. Dodam że została wymieniona przepływka i zaworek.
3. Jeszcze jedno. Podczas przyspieszania np na drugim biegu przy około 2.5 tys obrotów gdy puści sie pedał gazu słychać świst, podobny do blow offa.
Czy to może być wina dolotu, czy poprostu turbo powoli umiera.
ad.1 - wyjąć , przeczyścić , sprawdzić sterowanie - "bączek" ma chodzić bez zacinania się , cięgno ma być w idealnym stanie
Po czyszczeniu najlepiej żeby w środku wyglądała tak jak na zdjęciach poniżej (moja GT 17 , szef g-labu kazał to nie było wybacz - ręka boli ale efekty są )
Kleić , Taśmić , Trytytkować ...
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
sluze pomoca juz to robilem w IV cekarczoh pisze:Wielkie dzięki,
ale jak zabrać się do tego czyszczenia nie mając doświadczenia. Może jest na forum jakaś fotoporada...
Będę wdzięczny za info
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Witam!
Ja mam pytanko odnośnie tych 3 śrubek imbusowych (czy też torx) przy pierścieniu - jaki jest ich wymiar i zwój?
Ja mam pytanko odnośnie tych 3 śrubek imbusowych (czy też torx) przy pierścieniu - jaki jest ich wymiar i zwój?