Jaka jest rezystancja czujnika temp silnika?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
Jaka jest rezystancja czujnika temp silnika?
Mógłby ktos mi podać rezystancje czujnika temp ale nie cieczy tylko silnika, czujnik wkręcony w głowice. z góry dzięki
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)
[quote="bizak"]janek822, gdzie dokladnie jest ten czujnik?? pierwsze slysze o tym czujniku, myslalem ze jest tylko jeden czujnik od temeperatury wody, ten co zalaczyl do niego opis daro31ie,[/quote
jest kilka roznych typow czujnikow temp. silnika.
Roznia sie budowa iloscia pnow i tez miejscem gdzie znajduje sie on w silniku ,zalezy to od typu i roku produkcji samochodu
jest kilka roznych typow czujnikow temp. silnika.
Roznia sie budowa iloscia pnow i tez miejscem gdzie znajduje sie on w silniku ,zalezy to od typu i roku produkcji samochodu
nie ma glupich ludzi sa tylko trosze inni
mozliwe ale my mamy taki sam silniczek 1Z i w tym silniku chyba jest tylko jeden czujnik temperatury cieczy (jest on podwojny) nic mi nie wiadomo o osobnym jeszcze czujniku samego silnikadaro31ie pisze:jest kilka roznych typow czujnikow temp. silnika.
no czyli mowimy chyba wszyscy o tym samym czujniku po prawj stronie, ten opis co ci dal daro31ie, jest wlasnie od tego czujnika co jest w 1Z i jest to podwojny czujnik temp cieczyjanek822 pisze:W 1Z jest po prawej stronie w silniku (stojąc przed) kilka cm poniżej pokrywy zaworów, innego tam nie nie da sie pomylić
no chyba ze faktycznie mowimy o innym
zaznacz na tej fotce o ktory ci chodzi ja zaznaczylem ten o ktorym ja mowie
[ Dodano: 03 Sty 2008 20:33 ]
damcio151, jak dla mnie i autodaty to chodzi o nr 11
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam Bizak
bizak pisze:mozliwe ale my mamy taki sam silniczek 1Z i w tym silniku chyba jest tylko jeden czujnik temperatury cieczy (jest on podwojny) nic mi nie wiadomo o osobnym jeszcze czujniku samego silnikadaro31ie pisze:jest kilka roznych typow czujnikow temp. silnika.
Roznia sie budowa iloscia pnow i tez miejscem gdzie znajduje sie on w silniku ,zalezy to od typu i roku produkcji samochoduno czyli mowimy chyba wszyscy o tym samym czujniku po prawj stronie, ten opis co ci dal daro31ie, jest wlasnie od tego czujnika co jest w 1Z i jest to podwojny czujnik temp cieczyjanek822 pisze:W 1Z jest po prawej stronie w silniku (stojąc przed) kilka cm poniżej pokrywy zaworów, innego tam nie nie da sie pomylić
no chyba ze faktycznie mowimy o innym
u kolego zaskocze cie do silnika 1z sa 2 typy czujnikow roznia sie numerem seryjnym ,kolorem i oczywiscie wtyczka , zasada dzialania identyczna
pozdrawiam daro31
zaznacz na tej fotce o ktory ci chodzi ja zaznaczylem ten o ktorym ja mowie
[ Dodano: 03 Sty 2008 20:33 ]
damcio151, jak dla mnie i autodaty to chodzi o nr 11
nie ma glupich ludzi sa tylko trosze inni