Problemy z odpalaniem. Czy to pompa czy cos innego?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problemy z odpalaniem. Czy to pompa czy cos innego?
Witam chcialbym sie poradzic i skonsultowac z wami
Historia zaczyna sie tak:
Od pewnego czasu (ok tygodnia) auto mialo coraz wiekszy problem z odpalaniem, az do piatku kiedy odmowilo totalnie posluszenstwa,
auto rano na zimnym silniku ledwo co odpalilo,zona nim jezdzi wiec do pracy dojechal i gdy chciala wrocic po dluzszym postoju aut nie chcialo zaplic, wiec w ruch poszla linka i hak
po zaciagnieciu auta z trudem ale zapalilo dopiero za 3 razem bo wczesniej co odpalil to zgasl
gdy juz odpalil i przytrzymano go przez dluzsza chwile na wysokich obrotach auto zaczelo chodzic wczesniej kopiclo na bialo, pojechala nim do domu, pod domem jak go zgasila i zaraz zapalila to z wielkim trudem zapalil (na rozgrzanym silniku), zauwazylem ze auto na niskich obrotach bylo slabe, pojechalem do mechanika, u niego po kilku minutch postoju auto ani drgnelo, wiec zostalo w warsztacie,
dzis mechanik zdziwil sie wielce gdy rano auto odpalilo ale kopcilo na bialo, odpalio tylko raz,
czekam teraz az sciagnie sprawna pompe i podmieni dla sprawdzenia
wykluczyl przestawienie rozrzadu lub luz na kole (nie wiem dokladnie jakim) ktory mogl powodowac przestawienie zaplonu
sprawdzal tez elektrozawor na pompie i tez jest ok
koniec histori
co myslicie o tym? uzywan pompa to koszt jak mowil mechanik ok 600-700 zl, ktos podobno (w Gryfinie, zachodniopomorskie) robi regeneracje tego ale koszt ok 2000 zl
Historia zaczyna sie tak:
Od pewnego czasu (ok tygodnia) auto mialo coraz wiekszy problem z odpalaniem, az do piatku kiedy odmowilo totalnie posluszenstwa,
auto rano na zimnym silniku ledwo co odpalilo,zona nim jezdzi wiec do pracy dojechal i gdy chciala wrocic po dluzszym postoju aut nie chcialo zaplic, wiec w ruch poszla linka i hak
po zaciagnieciu auta z trudem ale zapalilo dopiero za 3 razem bo wczesniej co odpalil to zgasl
gdy juz odpalil i przytrzymano go przez dluzsza chwile na wysokich obrotach auto zaczelo chodzic wczesniej kopiclo na bialo, pojechala nim do domu, pod domem jak go zgasila i zaraz zapalila to z wielkim trudem zapalil (na rozgrzanym silniku), zauwazylem ze auto na niskich obrotach bylo slabe, pojechalem do mechanika, u niego po kilku minutch postoju auto ani drgnelo, wiec zostalo w warsztacie,
dzis mechanik zdziwil sie wielce gdy rano auto odpalilo ale kopcilo na bialo, odpalio tylko raz,
czekam teraz az sciagnie sprawna pompe i podmieni dla sprawdzenia
wykluczyl przestawienie rozrzadu lub luz na kole (nie wiem dokladnie jakim) ktory mogl powodowac przestawienie zaplonu
sprawdzal tez elektrozawor na pompie i tez jest ok
koniec histori
co myslicie o tym? uzywan pompa to koszt jak mowil mechanik ok 600-700 zl, ktos podobno (w Gryfinie, zachodniopomorskie) robi regeneracje tego ale koszt ok 2000 zl
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 21:20 przez niuteq, łącznie zmieniany 1 raz.
pompa do tdi to okolo 400-500zl
U mnie jak poleciala pompa to silnik pochodzil okolo 30min i caly czas kopcil na bialo bardzo obficie, nie reagowal na gaz i wrecal sie sam na obroty na poczatku na max a pozniej 3 tys, 2 tys az wkoncu zgas na amen.
U mnie jak poleciala pompa to silnik pochodzil okolo 30min i caly czas kopcil na bialo bardzo obficie, nie reagowal na gaz i wrecal sie sam na obroty na poczatku na max a pozniej 3 tys, 2 tys az wkoncu zgas na amen.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
- Krystian GTD
- Ma gadane
ale to chyba nie tdiKrystian GTD pisze:Wygląda na koło na wale ale może i pompa. Koszt regeneracji pompy 250 zł + montaż i demontaż. Powinieneś się zmieścić w 500 zł. Pozdro
a moze zwyczajnie łapie lewe powietrze
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 21:33 przez ilio, łącznie zmieniany 1 raz.
auto to napewno TDIilio pisze:ale to chyba nie tdi
rozrzad byl sprawdzany, plan na jutor jest taki
niech mechanik podmieni pomy i sprawdzi ja w tym czasie jade z moja pompa do goscia ktory na przyzadach od reki sprawdzi mi moja pompe zobaczymy co z tego bedzie
auto kopci na bialo, ale reagowalo na gaz no i obroty nie falowaly,ale byl slaby na niskich obrotach
czyli krzywe korbowody to raczej nie będąniuteq pisze:auto kopci na bialo, ale reagowalo na gaz no i obroty nie falowaly,ale byl slaby na niskich obrotach
sprawdź ten kąt wtryskuniuteq pisze:niech mechanik podmieni pomy i sprawdzi ja w tym czasie jade z moja pompa do goscia ktory na przyzadach od reki sprawdzi mi moja pompe zobaczymy co z tego bedzie
niuteq, ten przekaźnik jest od świec podgrzewających płyn chłodniczy .... to nie on będzie przyczyną ( tak mi się wydaje )
Ostatnio zmieniony wt sty 22, 2008 13:22 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie przyczyną okazał się bezpiecznik świec żarowych. Jeżdziłem do pompiarzy i nic to nie dało, brali tylko kase a bryka i tak nie chciała palić. Mechanik mi to wymienił bo poprosiłem jak wymieniałem rozrząd i okazało się, że diabeł tkwi w duperelkach
To coś takiego:
http://moto.allegro.pl/item299190997_be ... _audi.html
Od razu mówię, że wydawał się na dobry, kontrolka działała tak jakby podgrzewał świece ale niestety coś mu się stało i się popsuł. Tylko, że ja (a właściwie mechanik) w sklepie zapłacił 11 zł za to ustrojstwo
Może przyczyną być problem ze świecami. Posprawdzaj po kolei czy grzeją
To coś takiego:
http://moto.allegro.pl/item299190997_be ... _audi.html
Od razu mówię, że wydawał się na dobry, kontrolka działała tak jakby podgrzewał świece ale niestety coś mu się stało i się popsuł. Tylko, że ja (a właściwie mechanik) w sklepie zapłacił 11 zł za to ustrojstwo
Może przyczyną być problem ze świecami. Posprawdzaj po kolei czy grzeją
Ostatnio zmieniony wt sty 22, 2008 13:28 przez zbysio84, łącznie zmieniany 1 raz.