witam! jak w temacie, spalanie wzroslo o ok 1,5-2l, jak na moje to duzo, wczesniej przy spokojnej jezdzie w trasie nie przekraczalo 5l, teraz dochodzi do 7 i wiecęj... co moze byc przyczyna?? dodam ze czujnik kupilem ze sklepu dosc dobrej firmy...
i myslisz ze jak nie kupilem oryginalu to przez ten czujnik moze mi zawyzac spalanie?? wczesniej mialem padniety oryginalny, a samochod palil mniej... to lepszy niesprawny oryginal niz nowy w pelni sprawny?? nie kumam...
[quote]i myslisz ze jak nie kupilem oryginalu to przez ten czujnik moze mi zawyzac spalanie?? wczesniej mialem padniety oryginalny, a samochod palil mniej... to lepszy niesprawny oryginal niz nowy w pelni sprawny?? nie kumam..."
Oczywiscie, ze moze zawyzac spalanie z powodu innej rezystancji. Inna rezystancja = bledny odczyt temperatury przez ECU, co moze skutkowac np. wiekszym spalaniem.
aleście się uwzięli na te ORYGINAŁY tzn. że wszystkie zamienniki teraz są g.... warte? każdy oryginał może tak samo dawać błędne odczyty jak zamiennik... jak to mówią - złośliwość rzeczy martwych.
W moim przypadku zakupiłem czujnik firmy Hans Pries za około 55zł i zero problemów