jaką temperature powinien wzkazywac mi czujnik 1,9 tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jaką temperature powinien wzkazywac mi czujnik 1,9 tdi
jaką temperature powinien wzkazywac mi czujnik 1,9 tdi bo go wymieniłem i ciagle pokazuje mi 40 stopni to normalne???
Czujnik ci pokazuje chyba raczej zegar, sprawdź termostat a najlepiej sprawdz temperature zwykłym termometrem .
Nie rozumiem co ma mu wyjaśnić link który mu podałeś.
Nie rozumiem co ma mu wyjaśnić link który mu podałeś.
Ostatnio zmieniony sob sty 10, 2009 22:48 przez gurami, łącznie zmieniany 1 raz.
Taka ja ma w danej chwili silnik.Mozna to porownac z tym co pokazuje wskaznik.
Max jali ma wskazywac to 90 stopni +-2-3 stopnie.
Jezeli przy goracym silniku ciagle czyta 40 to jest uszkodzony.
Mowa o czujniku temp.silnika?
[ Dodano: 10 Sty 2009 21:50 ]
Podlacz vaga i po klopocie.Okaze sie czy termo,czy czujnik.
Max jali ma wskazywac to 90 stopni +-2-3 stopnie.
Jezeli przy goracym silniku ciagle czyta 40 to jest uszkodzony.
Mowa o czujniku temp.silnika?
[ Dodano: 10 Sty 2009 21:50 ]
Podlacz vaga i po klopocie.Okaze sie czy termo,czy czujnik.
AFN 165,5@380,8
W zależnośći od rocznika jeśli Twoje autko jest do 95 roku wskazania mogą być od 80-105 (te liczniki wskazywały chwilową temperaturę, ale z dość dużym błędem ) zaś od 95 roku wskazówka powinna być stale na 90 stopniach. Sprawdź temperaturę w zbiorniczku jeśli będzie ok 80-90 stopni (po wyłączeniu wentylatorów) - albo czujnik jest uszkodzony, albo obwód przerwany, albo licznik niesprawny.
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2009 00:44 przez kwietek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: jaką temperature powinien wzkazywac mi czujnik 1,9 tdi
Najlepiej podepnij Vaga i porównaj temp jaka widzi ECU a jaka pokazuje wskaźnik licznika. (zakładam że obieg sprawny łącznie z termostatem). Piszesz że czujnik już wymieniałeś, czyli na poprzednim było tak samo, co wskazuje raczej na uszkodzony wskaźnik licznika, niemniej tak jak pisałem wcześniej vag powinien pomóc wyjaśnić przyczynę.susz12 pisze:jaką temperature powinien wzkazywac mi czujnik 1,9 tdi bo go wymieniłem i ciagle pokazuje mi 40 stopni to normalne???