Głośniej chodzi po wymianie pompy wtryskowej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Głośniej chodzi po wymianie pompy wtryskowej
Wymieniłem dziś pompę wtryskową na nowszą i zaczął silnik głośniej chodzić.Fakt faktem że ustawiłem pompe wtryskową na tzw. "oko i ucho".nie mam narzędzi do ustawienia pompy.Poprostu zostawiłem i skręciłem w punkcie gdzie według mnie najciszej chodzi silnik ale to i tak jest głośniej niż przed wymianą pomp.Na starej pompie silnik bardzo cicho pracował.Czy jest jakaś jeszcze inna przyczyna głośniejszej pracy silnika?cCy to tylko i wyłacznie niefachowe ustawienie pompy wtryskowej?
dodam kontrola rozrządu , ta pompa co kupiłeś współpracuje w innych autach ( np :Seat )z tymi samymi wtryskami co twój MK3 , jeśli jest sprawna i nic nie było grzebane przy dawce silnik powinien pracować tak samo a nawet lepiej , sam mam pompę od innego modeluEnJoy pisze:odpowiednio kąt wtrysku ustawić i powinno być ok
jeśli rozrząd jest dobrze ustawiony to masz zbyt wczesny wtrysk , należy zluzować 4 śruby na pompie i lekko odsunąć od silnika
Ostatnio zmieniony pt sty 30, 2009 19:51 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczywiście rozrząd ustawiony został dobrze.Tak jak ma byc ale ustawienie kąta wtrysku to juz naprawde sprawa dla zakładu diagnostycznego.Czyli mam rozumiec iż po dokładnym ustawieniu rozrządu i ustawieniu kata wtrysku silniczek bedzie chodził jeszcze lepiej? A co z parametrami spalania paliwa?Zmienią się?