przestawiony rozrzad
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przestawiony rozrzad
mam pytanie czy przestawiony rozrzad moze drastycznie zwiekszyc spalanie bo u mnie ciezko odpala i sporo pali wszystko inne juz sprawdziłem wiec moze to przez rozrzad
powered by xes...
niby wszystko jest ok pompa ustawiona u pompiarza silnik pracuje równo nie grzeje sie w miare dobrze ciagnie tylko przy odpalanie trzeba go dłuzej krecic i jak załapie to telepie przez chwile i puszcza białego dymka w ciagu dnia tez przy odpaleniu puszcza czasem białego dyma pompa ma niewielki przecieka z tyłu gdzie jest tam taki dekielek ale zaledwie sie tam poci a pali w miescie z 10 a w trasie 7.5 litra ropki nie wiem co jest z tym silnikiem
powered by xes...
Witam ja mialem identyczny problem tez telepal i ciezko odpalal i rowniez puszczal jasne dymki (rozrzad byl przestawiony) Nastawilem rozrzad,pojedzilem tydzien i to samo.Radzil bym Ci zdjac kolo na wale i sprawdzic czy przypadkiem nie scielo klinu u mnie niestety tak sie stalo zycze szybkiego rozwiazania problemu
Witam, czy pompa była sprawdzana? Pompa-zombie może powodować takie spalanie, i problemy z odpalaniem, jak zastosujesz mod łukiego to poprawi się palenie na zimnym, ale na ciepłym trzeba bedzie kręcić jak wcześniej. Ja mam pompe to wymiany i spójż na mój podpis...
Ostatnio zmieniony śr mar 18, 2009 01:46 przez t0mal, łącznie zmieniany 4 razy.
mod łukiego ingeruje w kąt wtrysku dopiero na wyższych obrotach nie na wolnych chyba że solidnie przegniesz.t0mal pisze:Witam, czy pompa była sprawdzana? Pompa-zombie może powodować takie spalanie, i problemy z odpalaniem, jak zastosujesz mod łukiego to poprawi się palenie na zimnym, ale na ciepłym trzeba bedzie kręcić jak wcześniej. Ja mam pompe to wymiany i spójż na mój podpis...
piszesz że po opdaleniu z rana puszcza białego dymka opcje są dwie:
albo późny kąt wtrysku lub albo padnięta jedna lub więcej świec może nawet komplet jeśli po odpaleniu nie kuleje.
jest też opcja przestawionego rozrządu ale raczej mniej prawdopodobne bo by był słaby.
a spalanie to raczej wina sposobu jazdy ( agresywnego)
rozbieżności w spalaniu między dolną a górną wartością mogą być duże ( 10l ropki na 100k u mnie)