Alarm Bora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Alarm Bora
Witam!
Kupiłem VW Bore TDI 116km, nie dostałem do niego pilot zamka centralnego a zauważyłem ze po zamknięciu zwyklym kluczykiem drzwi przy grzybku miga czerwona dioda, czy to oznacza ze mam fabryczny alarm?
Z góry dzieki za odpowiedz!
Kupiłem VW Bore TDI 116km, nie dostałem do niego pilot zamka centralnego a zauważyłem ze po zamknięciu zwyklym kluczykiem drzwi przy grzybku miga czerwona dioda, czy to oznacza ze mam fabryczny alarm?
Z góry dzieki za odpowiedz!
witam tez mam bore i tez mi mruga lampka przy grzybku i wiem na 100% ze mam alarm fabryczny (klakson plus awaryjki) spusc szybe zamknij auto i otwórz od srodka drzwi powinien sie zalaczyc u mnie tak przynajmniej bylo,pozdro
sory!mała poprawka sprawdzalem dzisiaj i po spuszczeniu szyby i zamknieciu nie da sie otworzyc drzwi...(grzybek sie podnosi ale drzwi ani rusz) trzeba spuscic szybe zamknac auto i przekrecic kluczyk w stacyjce i powinien sie wlaczyc alarm tak jest u mnie w borze,pozdro
sory!mała poprawka sprawdzalem dzisiaj i po spuszczeniu szyby i zamknieciu nie da sie otworzyc drzwi...(grzybek sie podnosi ale drzwi ani rusz) trzeba spuscic szybe zamknac auto i przekrecic kluczyk w stacyjce i powinien sie wlaczyc alarm tak jest u mnie w borze,pozdro
Ostatnio zmieniony czw maja 14, 2009 19:47 przez tomekk87, łącznie zmieniany 1 raz.
- fleshu
- Forum Master
- Kontakt:
Na allegro - koszt 150 zł - kluczyki scyzoryki np: http://www.allegro.pl/item626932944_ala ... t4_t5.html
Hehehe - jak chcesz zdemontować seryjniaka?? Jak go odepniesz (a jest on w module komfortu) to połowę rzeczy wewnątrz autka padnie. Nic nie demontujemy - podpinamy się do seryjnego - tak żeby po zazbrojeniu z pilota działały 2 alarmy - dokładany i seryjny.
Hehehe - jak chcesz zdemontować seryjniaka?? Jak go odepniesz (a jest on w module komfortu) to połowę rzeczy wewnątrz autka padnie. Nic nie demontujemy - podpinamy się do seryjnego - tak żeby po zazbrojeniu z pilota działały 2 alarmy - dokładany i seryjny.
Nic nie demontujemy - podpinamy się do seryjnego - tak żeby po zazbrojeniu z pilota działały 2 alarmy - dokładany i seryjny.[/quote]
O to właśnie mi chodziło, czyli trzeba sie podpiąć pod seryjny alarm, dorobić kluczyki i ma działać
Jeszcze jedno pytanie:
1) czy ten alarm oferowany wyżej jest dobrej jakości czy kierować sie cena (droższe i lepsze ? )
O to właśnie mi chodziło, czyli trzeba sie podpiąć pod seryjny alarm, dorobić kluczyki i ma działać
Jeszcze jedno pytanie:
1) czy ten alarm oferowany wyżej jest dobrej jakości czy kierować sie cena (droższe i lepsze ? )
- fleshu
- Forum Master
- Kontakt:
Tylko groty pilotów mają nieraz gorszą jakość - ale w dorabianiu kluczy w razie problemów z nacinaniem tych grotów można dobrać sobie inne. Mam go 2 latka i nie narzekam. Kwestia tylko samego podłączenia - żeby wszystko było lutowane a nie na spinki jakieś dziwne łączone. Jeżeli chcesz więcej bajerów to możesz sobie wybierać w opcjach takich jak np powiadomienie na pilota. Podłączenie się pod instalacje samego autka to tylko max 10 przewodów(czyba że jakaś bardzo wyrafinowana opcja jest).
Niekoniecznie ja miałem tak że jak miałem walnięty mikrostyk kierowcy to poprostu 2 razy naciskalem na przycisk zamkniecia na pilocie i wtedy normalnie ryglował potwierdzając mignięciem kierunkowskazamiroro pisze:Musialbym jeszcze dodatkowo zostawic kartke zeby zlodziej wchodzil od strony pasazera bo od kierowcy mikrostyk w zamku walniety
Ale ja nie mam pilota zamykam z kluczyka ale dioda sie zapala wiec teoretycznie sie zalaczaPvD pisze:Niekoniecznie ja miałem tak że jak miałem walnięty mikrostyk kierowcy to poprostu 2 razy naciskalem na przycisk zamkniecia na pilocie i wtedy normalnie ryglował potwierdzając mignięciem kierunkowskazamiroro pisze:Musialbym jeszcze dodatkowo zostawic kartke zeby zlodziej wchodzil od strony pasazera bo od kierowcy mikrostyk w zamku walniety