co jest z tym silnikem ,dlaczego tak sie dzieje ?..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
co jest z tym silnikem ,dlaczego tak sie dzieje ?..
witam!!
mam problem z odpalaniem silnika . tzn. nie ma znaczenia czy ciepły czy zimny ....ale czasami dziwnie odpala ,raz od strzału odpali , a raz musze go przytrzymac 1,5sek... sprawdzalem go vagiem nie ma bledów ..co moze byc przyczyna ?? moze paliwo sie cofa ,albo powietrze ??? czy moze słaby akumulator ?? prosze o porade co zrobic dziek ipozdraiwam
mam problem z odpalaniem silnika . tzn. nie ma znaczenia czy ciepły czy zimny ....ale czasami dziwnie odpala ,raz od strzału odpali , a raz musze go przytrzymac 1,5sek... sprawdzalem go vagiem nie ma bledów ..co moze byc przyczyna ?? moze paliwo sie cofa ,albo powietrze ??? czy moze słaby akumulator ?? prosze o porade co zrobic dziek ipozdraiwam
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2009 17:47 przez MARTINEZ1027, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Ma gadane
-
- Ma gadane
Orcio pisze:moze sie cofac paliwo
moze podgrzewacz jego uszczelki
ustawienie kata wtrysku
rozrzad przestawiony
no juz sam nie wiem ,wiec tak rozrzad wymienialem miesiac temu jest na 100% ok, swiece wymienialem ..... ustawienie konta nie wchodzi w gre bo podobno PD nie ustawia sie . jak sprawdzic czy paliwo sie cofa ?? moze i cos z tym paliwe bo za kazdym razem jak przekrec stacyjke to slychac jak cos bulczy pod autem to pewnie paliwo do pompy i to dosyc glosno . a co to jest ten podgrzewacz ?? gdzie to jest??
-
- Ma gadane
rakutom pisze:MARTINEZ1027, wymienia, wymienia, przewody możesz sprawdzić przekładając z innego auta.
Wydaje mi się, że najlepiej jest sprawdzać/wyeliminować rzeczy które możesz zrobić bez wydawania pieniędzy
kurcze nie wiedzialem zew TDI wymienia sie przewody ...jak to sie nazywa ,zeby na allegro poszukac...
MARTINEZ1027 pisze:rakutom pisze:MARTINEZ1027, wymienia, wymienia, przewody możesz sprawdzić przekładając z innego auta.
Wydaje mi się, że najlepiej jest sprawdzać/wyeliminować rzeczy które możesz zrobić bez wydawania pieniędzy
kurcze nie wiedzialem zew TDI wymienia sie przewody ...jak to sie nazywa ,zeby na allegro poszukac...
-
- Ma gadane
co kolega robi takie oczy... w bezyniaku to oczywiste sa kable zapłonow a w diezlu?? nie mam pojecia moze kolega mnie oswiecixmen pisze:MARTINEZ1027 pisze:rakutom pisze:MARTINEZ1027, wymienia, wymienia, przewody możesz sprawdzić przekładając z innego auta.
-
- Ma gadane
MARTINEZ1027, może rozrusznik Ci się zaczyna wykładać? Mi też odpala czasem krótko, czasem dłużej. Ostatnio mechanior jak mi siedział pod samochodem jak odpalałem silnik powiedział, że za jakiś czas rozrusznik będzie do zrobienia bo rzęzi.
• t h e r e ' s •• m o r e •• t o •• l i f e •• t h a n •• c a r s •• a n d •• g i r l s •• b u t •• n o t •• m u c h •
SPRZEDAM RESZTKI GRATÓW PO GOLFIE --> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=293690" onclick="window.open(this.href);return false;