wymiana uszczelki pod pokrywa zaworow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
wymiana uszczelki pod pokrywa zaworow
Witam, jak w temacie, na dniach bd zabieral sie prawdopodobnie za wymiane uszczelki pod pokrywa zaworow i potrzebuje zdjecie z etki tak abym mogl miec ten schemacik i dopasowac wsio przy skladaniu bo odrazu wymienie te gumowe uszczelki do srub, male i duze i nie chce czegos tam pomieszac, bede wdzieczny bo tutaj szukalem tego tematu bo byl kiedys i z tym zdjeciem ale nie moge go znalezc. Po wlozeniu uszczelki warto ja obsmarowac silikonem takim do 300C w miejscu gdzie byly najwieksze wycieki ?
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
gOOzOl pisze:interesuje cie nr 13, 15 i 16. nie smaruj niczym. uszczelka + uszczelki stozkowe + podkladki uszczelniajace w serwisie chyba 150 zl zaplacilem z rabatem
tylko na tym zalaczonym obrazku nie ma numerku chociazby 13stegi a chcialbym wiedziec ktora kolejnoscia i jak skladac a druga sprawa widze to tdi a ja td mam ale moze to i samo. Ja do serwisu nie bd sie pchal, kupie w sklepie co trzeba i sam zrobie
Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2009 13:06 przez piotrekgal, łącznie zmieniany 1 raz.
- gOOzOl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja nie mowie ze masz jechac do serwisu ja po prostu kupilem w serwisie i tez robilem sam.
13 jest, w czarnym kolku to jest uszczelka dekla
co do stozkowej i tej uszczelniajacej podkladki nie ma sensu opowiadac jak to skladac bo to jest bajecznie proste, zdejmujesz stara gumke - zakladasz nowa. jak to rozbierzesz bedzie widac
[ Dodano: 21 Lip 2009 19:06 ]
13 jest, w czarnym kolku to jest uszczelka dekla
co do stozkowej i tej uszczelniajacej podkladki nie ma sensu opowiadac jak to skladac bo to jest bajecznie proste, zdejmujesz stara gumke - zakladasz nowa. jak to rozbierzesz bedzie widac
[ Dodano: 21 Lip 2009 19:06 ]
to samo, ten schemat obejmuje tez aaz, co zreszta jest tam napisane nie sugeruj sie tylko rysunkiempiotrekgal pisze:widze to tdi a ja td mam ale moze to i samo
Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2009 19:09 przez gOOzOl, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Witam!
Wymianialem te uszczelki 2 miesiace temu z nadzieja, ze zahamuje mi to wyciek oleju spod pokryrwy... Nie udalo sie, olej nadal cieknie, co to moze byc??
Czy moga miec na to wplyw stare nieszczelne przewody podcisnieniowe??
A jezeli chodzi o sam proces wymiany, to rzeczywiscie jest on bajecznie prosty, warto miec przygotowane nowe atestowane nakretki, bo stare najczesciej sa w zlym stanie, przynajmniej u mnie tak bylo.
Pzdr
Wymianialem te uszczelki 2 miesiace temu z nadzieja, ze zahamuje mi to wyciek oleju spod pokryrwy... Nie udalo sie, olej nadal cieknie, co to moze byc??
Czy moga miec na to wplyw stare nieszczelne przewody podcisnieniowe??
A jezeli chodzi o sam proces wymiany, to rzeczywiscie jest on bajecznie prosty, warto miec przygotowane nowe atestowane nakretki, bo stare najczesciej sa w zlym stanie, przynajmniej u mnie tak bylo.
Pzdr