Odpalanie !!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Odpalanie !!!
Panowie spotkałem się z kolegą z klubu Mahoo i po podłączeniu do kompa nie było w ogóle błędów, a i wszystkie parametry silnika były w normie. Kąt synchronizacji wynosił na wolnych obrotach od -0.6 do -1.1. Zastanawialiśmy się skąd więc problem z tym zapalaniem gdy silnik zimny. Kolega Mahoo powiedział, żebym jeszcze spróbował po zgaśnięciu kontrolki od świec poczekał chwilę jakieś 5 sekund. Też tak zrobiłem i o dziwo po tych nie całych 5 sekundach było słychać cyknięcie jakby przekaźnik i potem zapalił od strzału, a i nie zaświeciły się kontrolki ad ABS i ASR jak to zawsze miało miejsce. Czyżby te świece się dogrzewały po mimo, że kontrolka od świec już zgasła i był taki duży spadek napięcia podczas odpalania, że ciężko kręcił ?
-
- Forum Master
No może być to rozrusznik. Mówisz świece nowe a przekaźnik sprawdzony? Sprawdź czy aku jest taki jaki powinien być bo miałem taki przypadek, że aku był dobry, elektryk sprawdził a samochód nie chciał kręcić. Później się okazało że zamiast akumulatora 70Ah był wstawiony 49Ah. Więc sprawdź jaki masz czy nie za mały.