POMPA WTRYSKOWA NA MROZACH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
POMPA WTRYSKOWA NA MROZACH
Witam mam problem z Golf-em jak jest tam na zewnątrz jakieś -6 to pali jak strzała ale jak jest w nocy poniżej -12 i niżej to problem tkwi ze nie zaciąga paliwa. Odpali i pochodzi chwile(zaciągnie paliwo te które jest w rurce od pompy za filtrem i zapowietrza się dalej nie ciągnie. Co to morze być? Zaworek zwrotny siedzi pomiędzy pompa a filtrem, układ uszczelniony nowe zaciski. W czym jest problem.
Ostatnio zmieniony wt sty 19, 2010 10:20 przez djbolek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie możliwe paliwo jest z dobrego państwowego ORLENU nie prywaciarza i na dodatek dodaje uszlachetniacz Xeramic do ropy które pozwala wytrzymać ON do -40. Filtr paliwa nowy. Jak zdejmie rurkę od pompy za zaworkiem i trochę zaciągnę paliwo ustami to powoli po pyrkocze i jakoś zaciągnie. I zaciąga jakoś z filtra z powietrzem. Jak rano go się dziwnym sposobami odpali to do wieczora już odpala bez problemu. Tylko po nocy są problemy.
Ostatnio zmieniony wt sty 19, 2010 11:00 przez djbolek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
A dawno był filtr wymieniany? Może już się parafiny nazbierało i trzeba to z puścić u mnie tego syfu było pół słoika trochę wody i coś jak rosół, a to że paliwo z orlenu nie oznacza ze jakieś cudowne jest, kumpel pracował na stacji orl.. to wiem co tam się modzi, przy czym nie mówię że na każdej stacji tak jest
Mi się zdaje jak mało trochę jest paliwa w baku to cofa się powrotna strona do baku i bo mi się wydaje ze zaworek powrotny(zaworek podgrzewacza w filtrze) otwiera się od mrozów a z tego co wiem wtedy rurka powrotna nie jest zanurzona w paliwie bo jest krótsza od tej co zasysa. A filtr był przed zima wymieniony. Jak czasami zaciągnę ustami paliwo to idzie przez filtr nie gęstnieje.
Zaworek jest sprawny sprawdzałem a smog to skąd tam mógł się pojawić? Bak przed zimą był czyszczony i płukany. Jak odpali i przepompuje to wszystko to nie ma problemu później idzie jak burza nic nie zamula.
Ostatnio zmieniony wt sty 19, 2010 12:15 przez djbolek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Przewody paliwowe sa ok. Nowe obejmy wszędzie na powrotnych i zasysających. W baku jest jakieś 15l a po za tym jeżdżę praktycznie na pelnym baku a temat zaworka to nie bardzo bo pompę przelatuje sobie swobodnie przez pompę na powrót wiem bo dmuchałem. Dlatego zastosowałem zawór.
[ Dodano: Wto Sty 19, 2010 13:15 ]
Co możne być bo już czasami mam dosyć go. Pompa traci ciśnienie przy niskich temp? Bo jak zimno mocno np -15 to to się dzieje a jak jest jakieś -6 to jest dobrze.
[ Dodano: Wto Sty 19, 2010 13:15 ]
Co możne być bo już czasami mam dosyć go. Pompa traci ciśnienie przy niskich temp? Bo jak zimno mocno np -15 to to się dzieje a jak jest jakieś -6 to jest dobrze.
Ostatnio zmieniony wt sty 19, 2010 13:50 przez djbolek, łącznie zmieniany 1 raz.